Passion 4 Web
Image default
Winkelen

Clubwear: Over kleding en meer

Als je wel van een spannend feestje houdt, komt de term clubwear je ongetwijfeld bekend voor. Deze kleding wordt namelijk vaak gedragen op sensuele feestjes met een spannende sfeer. Mocht je minder bekend zijn met deze kledingstijl, niet getreurd. In deze blog bespreken wij namelijk wat clubwear is, hoe het eruit ziet en aan wat voor soort kledingstukken je hierbij kunt denken.

Waar clubwear vandaan komt

Clubwear wordt in Nederland soms ook wel clubkleding genoemd. Dat komt omdat deze kleding vaak gedragen wordt tijdens feestjes die in grotere clubs gegeven worden. Kenmerkend aan deze feesten is dat er een vrij ontspannen dresscode is. Soms wordt de term clubwear ook gebruikt om te verwijzen naar fetisj kleding die gemaakt zijn van latex en leer. Clubwear vindt zijn oorsprong in de jaren 90, waar het voornamelijk werd gedragen op raves en openluchtfestivals. Daarna droeg men het steeds vaker in grotere clubs, waar de naam ook vandaan komt.

Clubwear kleding en materialen

Zoals inmiddels duidelijk mag zijn, wordt clubwear gedragen door mensen die willen opvallen. Veel mensen die minder bekend zijn met deze stijl denken vaak onterecht dat het alleen geschikt voor vrouwen is. Gelukkig is niks minder waar. Binnen clubwear is er namelijk een groot assortiment aan mannenkleding beschikbaar! Clubwear mag dus opvallen, wat ook duidelijk wordt als we naar de materialen kijken. Over het algemeen wordt hier namelijk veel leer en latex-achtige materialen gebruikt. Ook kant wordt steeds populairder omdat de grenzen tussen kleding en lingerie soms erg dun zijn bij deze stijl.

Kleuren en clubwear

Wie naar de kleuren kijkt die het meest bij clubwear terugkomen, zal zich in de eerste instantie waarschijnlijk verbazen. Vrijwel de meeste kleding is namelijk zwart, alhoewel dit geen strikte dresscode is. De reden hierachter is waarschijnlijk omdat zwart vaak wordt geassocieerd met iets duisters, spannends en mysterieus. En dat is nu precies de look waar clubwear voor gaat! Dit betekent natuurlijk niet dat je verplicht bent om iets zwarts te dragen!

Clubwear kopen

Als je nu ook geïnteresseerd bent in clubwear en graag wil weten hoe het er uit ziet, is het een goed idee om dit online eens te bekijken. Dit is overigens ook de beste plek waar je deze kleding kunt kopen. Zoals je je misschien kan voorstellen, zal je deze kleding niet snel in je winkelcentrum zien hangen. Online heb je de keuze uit een breed assortiment en kan je iets kiezen waar je écht mee opvalt. Nu weet je alles over clubwear, kleding en meer!