Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

De beste afdrukmethoden voor T-shirts waaruit je kunt kiezen

Als je een T-shirt op maat wilt maken, moet je zoeken naar aanbevolen bedrijven die T-shirt bedrukken Den Haag. Vervolgens moet je de afdrukmethode selecteren om het beste resultaat te krijgen. Bij het kiezen van de druktechniek moet je rekening houden met het soort stof. Daarnaast zijn er andere factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de druktechniek kiest, zoals het aantal kleuren in je ontwerp en het aantal t-shirts dat je gaat bedrukken. De meest populaire druktechnieken die je kunt gebruiken zijn zeefdruk, sublimatiedruk en Plastisol transfer. Hier is de uitleg van elke afdrukmethode.

Wat is zeefdruk?

Zeefdruk is de meest populaire techniek voor het bedrukken van T-shirts. Er zijn twee methoden om deze techniek uit te voeren. Je kunt dit handmatig doen of met de machine. Zeefdruk maakt gebruik van dikke inkt. De inkt is dikker dan de inkten die bij andere druktechnieken worden gebruikt. Op deze manier kan het resultaat van het printen langer meegaan dan bij andere printmethodes. Wanneer je besluit deze techniek te gebruiken, zorg er dan voor dat je inkt van de beste kwaliteit gebruikt. De inkt zal dan niet snel vervagen. Zeefdruk is een geschikte methode voor het bedrukken van een groot aantal T-shirts. Met deze techniek kunnen veel T-shirts met hoge snelheid worden geproduceerd.

Wat is sublimatie printen?

Sublimatiedruk is een van de technieken voor warmteoverdracht. Deze methode werkt door de afbeelding af te drukken. Vervolgens moet je de afbeelding verwarmen om de kleur in de T-shirts over te brengen. Wanneer de op kleurstof gebaseerde inkt wordt verwarmd, zal deze in gas veranderen. De hitte en druk kunnen de inkt van vast in gas en weer terug naar vast veranderen. Wanneer het gas het materiaal van het T-shirt raakt, zal het zich bij de stof voegen. Dit type bedrukking creëert dus niet de bedrukkingslaag bovenop de stof. Het resultaat van sublimatiedruk kan langer meegaan. Bovendien is het printresultaat zacht en ademend.

Plastisol afdrukken

Deze drukmethode is vergelijkbaar met zeefdruk. Het ontwerp is gedrukt op plastisol papier. Vervolgens kun je het papier verwarmen en drukken om het ontwerp op je T-shirt te brengen. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van plastisol-overdracht. Ten eerste is de kwaliteit van de bedrukking uitstekend. Bovendien kun je veel ontwerpen op een stuk transfer papier printen. Vervolgens kun je elk ontwerp uitknippen en overbrengen naar een ander T-shirt. Je kunt deze techniek gebruiken om enkele kleuren of full-color ontwerpen te printen. Deze techniek is echter niet geschikt voor het bedrukken van een groot aantal T-shirts. Dit komt omdat de kosten vrij hoog zijn. Daarnaast is deze methode ook tijdrovend.