Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

De beste redenen om de Provence ten minste één keer in je leven bezoeken

De Provence is al eeuwenlang de thuishaven van roemrijke kunstenaars en acteurs. Daarnaast is het de ideale regio voor wijnkenners en natuurliefhebbers. En voor een goede reden! Van de geurige en kleurige lavendelvelden tot de roze rozen van de Provence, van de zonnige Rivièra rond Saint Tropez en Cannes tot de vele wonderen der natuur, de Provence biedt een schat aan bezienswaardigheden. Wil je meer weten? In dit artikel presenteren wij 3 leuke activiteiten die jouw bezoek aan de Provence invulling zullen geven. 

1. Shoppen op de plaatselijke markten

Markten zijn een integraal onderdeel van het leven in de regio van de Provence, met een of meer markten in bijna elke stad en elk dorp. Hier koop je van alles, of het nu gaat om bloemen, antiek, vers fruit, kaas, vis en groenten, of de beste wijnen! Dit is overigens een perfect moment om kennis te maken met de Provençaalse keuken, zoals tomaten die voortreffelijk in de zon zijn gebakken, olijven, warm brood of oude geitenkaas. Kortom, de Provence biedt het unieke decor voor al jouw aankoopwensen en met de smaken van de Provençaalse markten zul je je niet snel vervelen!

2. Proeven van heerlijke rosé wijnen

Als er iets is waar de Provence beroemd om is, dan is het wel roséwijn! Zelfs als je normaal gesproken de voorkeur geeft aan rode of zoete witte wijn, raden we je aan om naar de Provence te gaan en de wereldberoemde rosé van de streek te proeven. De roséwijnen uit de Provence worden ook wel gekenmerkt door hun fruitigheid en droogheid, en hun levendige bleekroze kleur. Begin jouw wijnavontuur dus met een bezoek aan een van de fantastische wijngaarden in de regio! 

 

Denkt je dat het nu het juiste moment is om van de schoonheid van de Provence te genieten? Maak dan eerst een rondreis op de website van Vacances Provence, voor het vinden van een prachtig vakantiehuis in Zuid Frankrijk. Op deze manier wordt het wel heel gemakkelijk om smaakvol ingerichte luxe villa’s en de mooiste plekjes in de Provence te ontdekken!

3. Ontdek de natuurlijke wonderen van de Provence 

De Provence is vol natuurlijke wonderen. Neem bijvoorbeeld het nationale park van de Calanques, een onvergetelijke natuurervaring vol prachtige fjorden die lang geleden door de zee zijn gevormd en zich uitstrekken tussen verschillende steden zoals Marseille en Cassis. Trek je wandelschoenen aan en ontdek dit ruige kustgebied. Vergeet trouwens je zwembroek niet, want je hebt hier zelfs de mogelijkheid om onderwatergrotten te verkennen!