Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

De juiste hypotheek in Apeldoorn kiezen

Wilt u een hypotheek afsluiten in Apeldoorn, omdat u in deze stad een huis gaat kopen? De juiste hypotheek vinden is een flinke uitdaging. Want waar moet u opletten, hoeveel hypotheekvormen zijn er en hoe weet u welke de beste is voor uw situatie? In dit blogartikel geef ik u een paar tips, zodat u de juiste hypotheek in Apeldoorn vindt.

Lening

Laten we beginnen met waarom een hypotheek afsluiten in Apeldoorn nodig is. Een hypotheek is een lening. Met deze lening koopt u een huis. Zonder een hypotheek af te sluiten bij bijvoorbeeld een bank is een huis kopen in Apeldoorn bijna niet te doen. De woning geldt als uw onderpand. Als u niet meer aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen, heeft de bank het recht om uw huis te verkopen.

Hoeveel hypotheekvormen zijn er in Nederland?

Er zijn vijf hypotheekvormen in Nederland:

  • Annuïteiten hypotheek: met deze hypotheek is de aflossing in het begin nog laag en met een hoge rente. Door de jaren heen wordt de aflossing hoger en de rente lager.
  • Lineaire hypotheek: bij deze hypotheek wordt elke maand hetzelfde bedrag afgelost, totdat de hypotheek is afgelost.
  • Aflossingsvrije hypotheek: hierbij bent u niet verplicht om af te lossen en wordt alleen rente betaald over de hypotheekschuld.
  • (Bank)spaarbank hypotheek: een hypotheek te Apeldoorn waarbij een bedrag bij elkaar wordt gespaard om aan het eind van de hypotheek het gehele bedrag in een keer te kunnen aflossen.
  • Leven/beleggen: een vast bedrag wordt geleend en een levensverzekering wordt afgesloten. De hypotheekschuld wordt afgelost met de uitkering van de levensverzekering.

Onafhankelijk hypotheek advies

Om de juiste keuze te maken welke hypotheekvorm bij uw situatie past, is het noodzakelijk dat u een hypotheekadviseur in de arm neemt. Die kan u van onafhankelijk hypotheek advies voorzien. U kunt zelf ook wat doen: doe research en stel vragen aan uw hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur gevestigd in Apeldoorn is RSH Makelaars.

Makelaar in Apeldoorn

RSH Makelaars is een makelaar in Apeldoorn met een verscheidenheid aan diensten. Zo werken ze ook als taxateur. En begeleiden ze u bij het verkopen van uw huis in Apeldoorn.

RSH Makelaars
Adres: De Eglantier 603, 7329 DN Apeldoorn
Telefoon: 055-5431207
Provincie: Gelderland

https://www.rshmakelaars.nl/