Passion 4 Web
Image default
Sport

De perfecte dames golfkleding

Op de golfbaan kan de typische golfoutfit natuurlijk niet ontbreken. Op verschillende golfbanen is er een zelfs een ware golfkleding etiquette. Hoe ziet zo’n outfit eruit, en welke keuzes moet u maken bij het kopen van uw dames golfkleding?

Top

Het is natuurlijk belangrijk dat u zich houdt aan de kledingvoorschriften van de golfbaan. Bij de ene golfbaan zijn deze voorschriften strenger dan bij de ander. Het is daarom belangrijk dat het bovenstuk van uw outfit voldoet aan alle mogelijke eisen voor dames golfkleding. Een polo is op iedere golfbaan toegestaan, mits deze aan een aantal eisen voldoet.

Vrouwen kunnen golfpoloshirts met kraag. De polo’s kunnen mouwloos zijn, of hebben korte of lange mouwen. Tops en cropped sweaters zijn niet toegestaan.

Broek

De eerste keuze die u moet maken is de keuze tussen een lange of korte golfbroek. Lange golfbroeken worden in het algemeen boven de golfshorts gekozen. U kunt deze lange golfbroeken namelijk ook gewoon dragen bij frisser weer, maar de voornaamste reden om in de zomer een lange golfbroek te dragen is om te voorkomen dat u wordt gestoken door insecten.

Ook de materiaalkeuze is van groot belang. Het materiaal van een golfbroek moet een zekere mate van elasticiteit hebben, op deze manier heeft het lichaam genoeg bewegingsvrijheid. Ook is het belangrijk dat de broek snel droogt bij nat weer en in de zomer goed ademt.

Ook kan er gekeken worden naar het aantal zakken dat de broek heeft voor het verbergen van golfballen, pitchfork, tees en andere accessoires.

Ook het dragen van golfrokjes is toegestaan, het is wel belangrijk dat deze niet als aanstootgevend worden ervaren.

Golf

Dames golfschoenen

De keuze voor uw nieuwe golfschoenen begint met de zool (noppen/spikes), zodra u deze keuze heeft gemaakt, is het materiaal uw volgende afweging. Dames golfschoenen van leer zijn ideaal, deze zijn namelijk sterker en flexibeler dan niet-lederen golfschoenen. Ook zijn deze lederen dames golfschoenen waterdicht, en dus ideaal voor een regenachtige dag.

Het materiaal van deze golfschoenen zal wel meer zorg nodig hebben, dit is belangrijk om mee te nemen in uw afweging. Als u eenmaal de zool en het materiaal heeft gekozen, moet u zich eerst richten op de kwaliteit van de afwerking. Materialen moeten worden verwerkt op een duurzame manier, maar toch comfortabele manier.

Ook de naden van de schoen moeten met zorg worden behandeld. Als aan deze punten wordt voldaan, gaan uw golfschoenen voor langere tijd mee. Uiteraard is ook de pasvorm van groot belang bij het kiezen van uw golfschoenen. U zult veel tijd in de golfschoenen doorbrengen, dus is het belangrijk dat de schoenen u goed passen.