Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Dit kun je doen voor een energieneutraal huis

Er zijn een hoop dingen die we kunnen doen om zuiniger om te gaan met energie. Feit is dat als we dit met z’n allen doen dit een stuk beter is voor de aarde en het milieu. Bovendien kunnen we er zelf ook nog heel veel geld mee besparen. Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

 

Wat kan ik doen voor een energieneutraal huis?

Een van de dingen die je kunt doen om je huis energieneutraal te maken en waarschijnlijk de meest opvallende optie is het plaatsen van zonnepanelen. Hiermee verbruik je niet minder stroom, maar gebruik je eerst de energie die je zelf opwekt. Binnen een aantal jaar is het zelfs mogelijk om je volledige investering terug te verdienen. Bij installatie is het handig om te informeren hoeveel panelen je nodig hebt om jouw specifieke stroomverbruik te kunnen dekken. Zo ben je al dicht bij een energieneutraal huis.

 

Ook een waterontkalker kopen is een goede manier om energie te besparen. In ons drinkwater zit namelijk kalk. Voor onze gezondheid is dit niet schadelijk, maar dit is anders voor onze huishoudelijke apparaten. Door kalkaanslag in bijvoorbeeld je vaatwasser of wasmachine moeten ze in principe harder werken voor dezelfde activiteit. Hierdoor verbruiken ze meer stroom dan nodig en verbruik je op die manier ongemerkt meer stroom.

 

Gelukkig kun je met een magnetische waterontharder heel eenvoudig deze kalkvorming in je waterleiding tegen gaan. Door twee sterke magneten op de leiding te plaatsen kunnen mineralen zich minder makkelijk binden en wordt zo actief de kalkvorming tegen gegaan.

 

Ook bij een waterontharder geldt dat je eenmalig een investering moet doen die je op de lange termijn terug kunt verdienen door de energie die het je bespaart. Dit is daarom niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Dit zijn uitgelezen oplossingen om beetje bij beetje te streven naar een volledig energie neutraal huishouden.

Gerelateerde artikelen

Top 4 dingen die je nodig hebt in je nieuwe huis

Voorkom voedselverspilling door gebruik te maken van kleurstoffen

Alles over kruiden en specerijen