Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Ongebrande noten, lekker en gezond!

Ben jij een notenliefhebber? Goed nieuws: Noten zijn gezond en zitten dan ook niet voor niets in de schijf van vijf. Ze zitten onder andere boordevol ijzer, B-vitamines, magnesium en vitamine E. De onverzadigde vetten uit noten dragen bij aan het behoud van normale cholesterolgehalten in je bloed. Veel mensen denken dat noten niet gezond zijn, omdat ze veel calorieën bevatten, maar toch zijn ze heel goed voor je. Geadviseerd wordt daarom om iedere dag een handje noten te eten. Het aanbod noten is enorm, ook bij de Notenstore vind je een ruim assortiment. Van amandelen en walnoten tot cashewnoten en macadamia noten. Wat is jouw favoriet?

 

Gebrand of ongebrand?

 

Wanneer je noten wilt kopen, kun je kiezen voor gebrande of ongebrande noten. De naam zegt het al een beetje, ongebrande noten zijn rauw en daar is dus niets mee gedaan, terwijl gebrande noten in olie zijn gefrituurd. Het voordeel van ongebrande noten is dat er niets aan toegevoegd is en ze hun aanwezige voedingsstoffen behouden. Doordat gebrande noten aan hoge temperaturen worden blootgesteld, bevatten ze na het branden net wat minder vitaminen en mineralen. Ongebrande noten zijn dus zeker een gezonde én lekkere keuze. Wist je trouwens dat walnoten en paranoten nooit gebrand zijn?

 

Lekker op zichzelf of in een gerecht

Noten kun je uit het vuistje eten, maar ze zijn ook ontzettend lekker in bijvoorbeeld de yoghurt bij het ontbijt, door de pasta of in een salade. Probeer bijvoorbeeld eens een pasta met kip, broccoli, champignons, room en cashewnoten of maak een salade met brie, avocado, tomaatjes en noten. Varieer hierbij met de noten die jij lekker vindt. Tip: Vervang het vlees in een gerecht eens door noten. Niet alleen lekker, maar ook nog eens beter voor het milieu. Ook lekker zijn de notenmixen van de Notenstore. Notenmixen met diverse noten of waar ook bessen en rozijnen aan toegevoegd zijn. Om je vingers bij af te likken!

 

https://www.notenstore.nl/