Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Een sauna zelf bouwen

Als je al een tijd op zoek bent naar een sauna ben je er vast van op de hoogte dat het mogelijk is om een sauna zelf in elkaar te zetten. Maar als je niet zo handig bent kan dit een lastige klus zijn. Daarom is het handig om hier een paar dingen over te weten. Wij geven je dan ook graag een paar tips zodat je uiteindelijk zelf de sauna in elkaar kan zetten. Wil je meer weten over deze tips? Lees dan snel verder!

 

  1. De ondergrond

Voor dat je begint met bouwen van de sauna in de tuin is het verstandig om de ondergrond gelijk te maken. Heb je zand of gras op de plek waar je een sauna wilt? Dan is het beter om hier stoeptegels of klinkers onder te zetten. Op deze manier is de ondergrond gelijk en weet je zeker dat de sauna niet door de grond gaat zakken. Maar als je de sauna toch liever op het gras plaatst, zorg dan dat je balken hebt waar de sauna op steunt. Op deze manier oogt het alsof ze sauna op het gras staat.

 

  1. Schaf het juiste gereedschap aan

Met alleen een schroevendraaien red je het helaas niet. Dus als je er voor kiest om zelf de sauna in elkaar te zetten is het handig om gereedschap in het bezit te hebben. Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te kopen, het goedkoopste is om gereedschap te lenen van je buren of je vrienden. Het gereedschap wat je nodig hebt hebben wij even op een rijtje gezet; decoupeerzaag, invalcirkelzaag, accuboor, inbussleutels, steeksleutel 19, een rollentracker, houthamer, een waan klauwhamer en een waterpas. 

  1. Let goed op tijdens het bouwen

Als je alles hebt voorbereid is het mogelijk om te beginnen met de bouw van de buitensauna. Gelukkig zit er een handleiding bij, maar dan is het van belang dat je de handleiding zorgvuldig door leest. Straks ontbreekt er iets, en dat wil je natuurlijk niet. Je hebt namelijk veel geld betaald, en het is geen aankoop die je dagelijks doet. Als je er niet uit komt kan je altijd contact op nemen met de specialisten van Welvaere. De specialisten helpen je graag verder!

 

https://welvaere.nl/