Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Een villa bouwen: Wat je moet weten

Tegenwoordig zijn villa’s en landhuizen weer helemaal hip om in te wonen. Veel mensen dromen er dan ook van om de rest van hun leven te genieten in een prachtige villa. Wilt u ook een villa laten bouwen waar u zichzelf heerlijk kunt vermaken? Lees dan verder wat u moet weten voordat u begint aan dit project.

Wat

Een villa is een groot vrijstaand huis die altijd omringt wordt door een redelijk grote tuin. Hierom zijn villa’s van luxere aard dan normale woonhuizen. Toch worden ze niet aangemerkt als een landhuis omdat ze daar vaak net iets te klein voor zijn. Villa’s zijn bijna altijd vol met luxe en historie. Een villa heeft ook altijd minstens 2 of 3 verdiepingen. Wanneer een villa slechts een verdieping heeft wordt dit ook wel aangemerkt als een bungalow.

Ontwerp

Voordat u begint aan het uittekenen van uw bouwplannen met een architect, zorg dan dat u een geschikt stuk land heeft gevonden. Villa’s hebben namelijk echt wel een groot stuk weiland nodig voor de grote tuin die er bij komt kijken. Verder moet u goed nadenken over de grootte en stijl van uw villa. Wilt u een klassieke Europese stijl? Of kiest u er voor om een moderne villa te bouwen? Spreek dit goed door met een erkende architect.

Budget

Villa’s zijn helaas nooit goedkoop. De gemiddelde villa in Nederland gaat voor zeker een paar miljoen. Je ziet wel dat het in zuidelijk Nederland over het algemeen wat goedkoper is. Hier kun je ook meer grond krijgen voor een kleinere prijs vergeleken met Noord-Holland. Denk er dus echt over na of uw plannen voor het bouwen van uw droomvilla binnen uw budget realistisch zijn. Het zou erg teleurstellend zijn dat wanneer u eenmaal bezig bent u er achter komt dat uw budget niet volstaat.

https://www.ihcarchitects.com/moderne-villa-bouwen/