Passion 4 Web
Image default
Dienstverlening

Efficiënt thuis trainen doe je met EMS training

Wil jij op de meest efficiënte manier thuis trainen en zoek je daarom een effectieve work-out voor thuis? Verdiep je dan zeker eens in de voordelen van ems training.

Of je nu wilt afvallen of je spieren wilt opbouwen en totaal fit worden, de ems training is ideaal!

Wanneer je thuis aan de slag gaat met ems training, voer je reguliere oefeningen uit. Hieronder vallen bijvoorbeeld lunges, sit-ups en squads. Terwijl je deze oefeningen uitvoert krijgen je spieren een extra stimulans van buitenaf met kleine stroomstootjes. Dit is de elektrische spier stimulatie (ems).

Ems training werd voorheen alleen gebruikt door medisch specialisten. Omdat het zeer effectief is en thuis trainen steeds populairder wordt ten op zichtte van trainen in de sportschool, is de ems training nu ook ontwikkeld voor thuis. Tijdens een training met ems krijgen je spieren een extra stimulans door de elektrische impulsen die worden afgegeven door het ems apparaat. Normaal gesproken worden onze spieren door elektrische impulsen vanuit de hersenen aangestuurd, nu neemt het ems apparaat dit dus over. Het ems apparaat is verbonden aan een stimulatie pak, waar elektroden in zijn verwerkt. Deze elektroden zijn verdeeld over diverse plekken, precies de plekken waar je je spieren wilt trainen. De stroomstootjes die je op je spieren voelt zijn geheel veilig en doen geen pijn, ze voelen aan als een lichte tinteling.

In veel minder tijd nagenoeg hetzelfde resultaat

Fit worden, spieren trainen en afvallen met ems kost je weinig tijd. Elke training duurt 20 minuten. Deze korte training staat ongeveer gelijk aan 3 tot 4 uur sporten in de sportschool. In de sportschool kan je alleen trainen per spiergroep, terwijl je met ems training alle spiergroepen in 1 trainingssessie aan kunt pakken.

Zie jij deze manier van trainen ook wel zitten? Via StimaWELL kan je een ems apparaat huren. Voordat je aan de slag gaat met de thuistraining krijg je van de specialisten van StimaWELL een uitgebreide uitleg over het apparaat en de benodigde materialen. Dit is mogelijk middels een persoonlijke instructie bij jou thuis of via videobellen.

https://ikwilstimawell.nl/