Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Geef je tuinhuis een nieuwe look door dakshingles te leggen

Ben jij toe aan iets nieuws in je tuin maar weet je niet zo goed wat je nog kan veranderen voor een andere aanblik? Dan is de kans groot dat je waarschijnlijk nog dakpannen op je schuur of tuinhuis hebt liggen. Je kunt je tuin een frisse aanblik geven door in plaats van nieuwe dakpannen, dakshingles te leggen. Natuurlijk hebben mooie robuuste dakpannen zoals we die van vroeger kennen zo hun charmes. Ze dragen bij aan een rustiek en traditioneel gevoel. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om over te stappen op dakshingles. Dakshingles hebben namelijk veel voordelen in vergelijking met dakpannen. In dit artikel gaan wij daarom dieper in op de voordelen van dakshingles in vergelijking met dakpannen.

Dakshingles en dakpannen

Als je dakpannen van je schuur of tuinhuis toe zijn aan vervanging is het een goed idee de overstap te maken naar dakshingles. Dakshingles zijn in vergelijking namelijk een stuk goedkoper dan dakpannen. Hiernaast zijn ze erg flexibel en licht. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijk te plaatsen zijn. Dakshingles worden over het algemeen gemaakt van asfalt. Hierdoor zijn ze goed bestand tegen de natuurlijke elementen. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je dak inzakt doordat ze zo licht zijn. Of het leggen van dakshingles ook voor jou een goede keuze is, hangt van een aantal factoren af. Zo gaan dakshingles niet zo lang mee als dakpannen, maar alsnog minstens tien of twintig jaar. Hiernaast zijn ze gevoelig voor verschillen in temperatuur. Hierdoor is het een minder goed idee om ze te gebruiken op stevig geïsoleerde daken. Dit is ook een van de redenen waarom dakshingles niet voor normale huizen gebruikt worden. 

Waarom dakshingles leggen een goed idee is 

Er is tenslotte nog een laatste reden te bedenken die niet geheel onbelangrijk is voor waarom steeds meer mensen kiezen voor dakshingles leggen. Dit komt namelijk doordat dakshingles goed passen in een tuin die er modern uitziet. Omdat dakshingles van een soort asfalt gemaakt zijn, zijn ze donkergrijs. Deze antraciete aanblik is tegenwoordig erg populair in Nederlandse interieurs. Hiernaast zien dakshingles er zelf erg modern uit, doordat ze dunner en meer gestroomlijnd zijn dan de grote en lompe dakpannen van vroeger. Dit past bij de trend die we op steeds meer terreinen terug zien komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan technologie, waar gebruiksvoorwerpen steeds dunner en meer gestroomlijnd worden. Een van de betere manieren om je tuin een echte upgrade te geven is dus door dakshingles te leggen!