Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Gezonde kruiden voor je gezondheid

Er bestaan veel kruiden die goed zijn voor je gezondheid. Vooral nu de winter er weer aankomt is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan je gezondheid. Deze kruiden zou je bijvoorbeeld kunnen drinken in een thee of natuurlijk toevoegen aan je gerecht. 

Deze kruiden kan je dan ook in verschillende vormen kopen. Het is zo dat je het in zijn geheel kan kopen of wellicht in poeder vorm. Ook zijn deze kruiden in alle supermarkten beschikbaar, waardoor je gemakkelijk deze kruiden in je winkelmandje kan toevoegen. 

In deze blog wordt er verteld welke kruiden gezond zijn en wat de voordelen zijn. 

Gember

Gember biedt ontzettend veel gezonde eigenschappen voor je lichaam. Gember bevat vezels, vitamines en mineralen die je lichaam helpen om beschermd te zijn tegen ontstekingen. Daarbij helpt het ook tegen misselijkheid, menstruatiekrampen en het bevordert de opname van voedingsstoffen. Gember is dan ook een uitstekende kruid wat je elke dag mag gebruiken als je gezonder wilt leven. 

Daarbij heeft gember nog een aantal andere voordelen zoals het ondersteunen van afvallen, het helpt om de klachten van een overgang te onderdrukken en daarbij helpt het ook bij een frissere adem. 

Gember is gelukkig niet gevaarlijk, maar het is niet de bedoeling dat je er te veel van inneemt. Er wordt aangeraden om drie koppen pure gemberthee te drinken op een dag. Bij overmatig gebruik kan je wellicht maag en/of darmproblemen krijgen. Te veel gember kan zorgen voor hartkloppingen en uitdrogingsverschijnselen. Je kan het beste gember compleet vermijden wanneer je last hebt van galstenen. 

Knoflook

Ook knoflook bevat veel gezonde eigenschappen die goed zijn voor je lichaam. Knoflook versterkt je immuunsysteem en bestrijdt luchtweginfecties. Ook wordt er vermeld dat de knoflook een antibacteriële werking heeft en een bescherming biedt tegen kanker. Wel is het zo dat hier nog niet genoeg wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan om te concluderen dat dit daadwerkelijk ook zo is. 

Wel is er veel onderzoek gedaan naar knoflook op het gebied van hart- en vaatziekten. Knoflook kan de plaque op de vaatwanden verminderen, maar vermindert daarbij ook de bloedstolling. Er zijn lichte aanwijzingen voor het verlagen van het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Houdt er wel rekening mee dat niet voor iedereen knoflook ontzettend gezond is. De knoflook kan namelijk leiden tot een allergische reactie, misselijkheid, brandend maagzuur en winderigheid. Knoflook kan je dan ook op verschillende manieren bereiden en kan ook ontzettend lekker zijn.  

Kaneel 

Kaneel is ook een ontzettend gezonde kruid en heeft veel voordelen. Kaneel remt namelijk de groei van schimmels en bacteriën. Kaneelaldehyde is het hoofdbestanddeel van kaneel. Dit middel geeft de smaak en de geur van kaneel en remt dus ook schimmels en bacteriën. 

Kaneel kan ook ontstekingsremmend zijn. Het helpt zelfs om beschadigde cellen te herstellen. Kaneel kan zelfs jeuk verminderen. Daarnaast helpt kaneel tegen een slechte adem. Dit heeft dan ook weer te maken met de bacteriële werking van kaneel. Kaneel verkleint zelfs het risico op hart- en vaatziekten. Het kan dan ook cholesterol verlagen. Daarbij helpt kaneel bij de spijsvertering. Je lichaam maakt meer verteringssappen aan wanneer je regelmatig kaneel eet. De verteringssappen helpt bij het verteren van moeilijk verteerbaar eten. O. ok bij deze kruid is het belangrijk dat je er niet te veel van eet. Wel wordt er aangeraden om dus af en toe kaneel te eten voor de gezondheid van je lichaam. Wanneer je te veel kaneel eet kan dit leiden tot leverschade of bloedstollingen. Wil je een feest organiseren maar wel letten op je gezondheid? Ontdek buffetcatering met een ruim aanbod aan buffet catering.

 

https://www.buffetcatering.nl/