Passion 4 Web
Image default
Relatie

Wat komt er allemaal na een scheiding?

Je denkt misschien dat een scheiding zelf het zware werk is en dat is ook wel zo, maar het proces daarna heeft ook wel wat aandacht nodig. Het duurt namelijk even, totdat iedereen aan de nieuwe situatie gewend is en bij het ene koppel kan er natuurlijk meer veranderen dan bij de andere. Waar moet je nu precies rekening mee houden na een scheiding? 

Kinderen

Mocht je kinderen hebben dan worden er van te voren duidelijk afspraken gemaakt. Deze hoort iedereen ook na te komen. Er wordt door beiden ouders gezag gehouden over het kind of kinderen. Iedereen blijft dus verantwoordelijk voor de opvoeding en verzorging. Tijdens en vooral na een scheiding is het belangrijk om te blijven praten met je kind en duidelijk te maken wat er allemaal aan de hand is. Zo raken ze niet in de war. Dit verschilt natuurlijk per leeftijd en per ouder hoe je hiermee omgaat. 

Financiën

Op financieel vlak verandert er een hoop, want je inkomsten blijven niet hetzelfde. Het is de vraag voor velen of je in je huidige woning kunt blijven met maar één persoons inkomen, het heeft gevolgen voor je pensioen en je moet uitzoeken of je eventueel recht hebt op alimentatie of dat je alimentatie moet betalen. Mocht je niet meer kunnen voorzien van je eerste levensbehoefte kun je recht krijgen op een bijstand. De bijstand is bedoeld voor mensen die echt niet meer kunnen voorzien in hun dagelijkse levensonderhoud en geen recht hebben op een andere uitkering of soort regeling. Een mediator kan je hier stap voor stap door heen helpen. Ontdek Scheidingsmediation Utrecht.

Mentale gesteldheid

Eén van de belangrijkste punten blijft de mentale gezondheid. Het is vanzelfsprekend dat je goed voor jezelf zorgt, want anders kun je dat ook niet doen voor een ander. Toch blijft het lastig en vaak wordt er makkelijk over gedacht. Een grote hoeveelheid mensen raakt na een scheiding in een depressie en heeft behoefte aan hulpverlening. Mocht dit het geval zijn, aarzel dan niet en schakel de hulp in die nodig is. 

Scheiden vraagt veel van een mens en het is dus belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het hele proces van begin tot eind. Denk goed aan wat er gedaan moet worden en doe vooral wat het beste is voor en je gezin.

 

https://scheideninutrecht.nl/