Passion 4 Web
Image default
Winkelen

Het gebruik van bijenwas dat u moet weten

Bijenwas is een van de krachtige en nuttige bijenproducten. Deze natuurlijke was wordt geproduceerd door de wasklieren van de werkbijen. Alleen honingbijen van 12 tot 18 dagen oud kunnen deze was produceren. Als ze ouder worden, scheiden ze deze was niet meer af. Deze was is gemaakt van een vetoplosbare vaste stof. Honingbijen produceren deze was om honingraat te bouwen. Deze natuurlijke wax is heilzaam voor uw dagelijks leven. Je kunt het gebruiken om kaarsen te maken, hout te smeren, je schoenen en meubels te polijsten en kleurpotloden te maken. Dit was ook handig om schoonheidsproducten te maken, zoals lippenbalsem en body butter. Hier is de gedetailleerde uitleg over het gebruik van natuurlijke was.

 

Kaarsen maken

Bijenwas kaarsen zijn een zeer populair product. Deze natuurlijke kaars is beter en veiliger dan paraffinekaarsen. Deze natuurlijke kaarsen bieden verschillende voordelen. Ten eerste brandt het langer dan paraffinekaarsen. Ten tweede kan het de lucht zuiveren omdat het de lucht ioniseert. De negatieve ionen die door deze kaars worden uitgestoten, kunnen de vervuilende stof verwijderen. Het resultaat is dat de lucht die je inademt schoner en gezonder is. Dan is deze natuurlijke kaars roetvrij. Het bevat geen chemische stoffen zoals extra kleur- en geurstoffen.

 

Schoenen en meubels poetsen

Heb je oude leren schoenen? Je kunt het als nieuwe schoenen maken door het te polijsten met bijenwas. Wat je moet bereiden is een lijnzaadolie en natuurlijke was. Veeg je leren schoenen met dit mengsel af met een zachte doek. Laat de lak een paar minuten zitten. Vervolgens kun je je schoenen polijsten met een zachte doek. Deze was kan ook gebruikt worden om houten meubelen te polijsten. Het is veiliger dan het gebruik van poetsmiddel op basis van chemicaliën. Chemische lak kan je huid beschadigen. Soms veroorzaakt het enkele symptomen zoals braken en duizeligheid. Door je meubelen te polijsten met deze was kan het er glanzend uit gaan zien.

 

Schoonheidsproducten maken

Bijenwas is een veelgebruikt ingrediënt om verschillende schoonheidsproducten te maken. Meestal wordt deze wax gebruikt voor lippenbalsem, body butter en zeep. Het gebruik van lippenbalsem gemaakt van natuurlijke was kan het vocht in je lip vasthouden. Om een ​​lippenbalsem te maken, wordt de was gemengd met Shea-olie, kokos olie en pepermuntolie. Bovendien kun je zelf body butter maken door deze wax ook te gebruiken. De wax maakt je huid glanzend en gehydrateerd. Deze was wordt vaak gebruikt voor het maken van zeep. Door deze wax toe te voegen wordt het stuk zeep harder. Soms voegt de fabrikant honing toe om de hydraterende voordelen te vergroten.