Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Het nut van folders

Folders, je ziet ze overal verschijnen. In de wachtruimte van de tandarts of misschien heb jij ze laatst nog gespot in het informatierekje op de camping? Een folder is ideaal wanneer je veel informatie hebt om te vertellen en/of te laten zien. In deze blog vertellen we je waarom je folders in jouw marketingplan(nen) op zou moeten nemen. 

Waarom je folders in zou moeten zetten

Heb je een eigen bedrijf? Natuurlijk wil je dan aan een groot publiek laten zien wat je allemaal in huis hebt. Een folder is een hele mooie manier om dit te doen. Een folder is niets anders dan een gevouwen flyer. Omdat deze gevouwen is, heb je meer ruimte voor informatie en beeld. Je kunt dus goed een verhaal vertellen en kunt meer de diepte ingaan dan wanneer je een flyer zou laten drukken. 

Folders worden natuurlijk gedrukt. Nu horen we je zeggen: “Heeft dat nog wel zin? Alles gaat tegenwoordig toch digitaal?”. En of het zin heeft! Met een folder heb je namelijk iets fysieks in handen, iets tastbaars. Probeer dan nog maar eens deze folder ongeopend te laten…

De inhoud van een folder

Bepaal allereerst wat de boodschap is van jouw flyer. Wat is het doel? Wat wil je dat mensen doen en/of weten nadat ze jouw folder hebben gelezen? Wil je een speciale aanbieding promoten en ga je voor de commerciële insteek, of misschien wil je juist heel inhoudelijk vertellen wat een bepaalde behandeling inhoudt en ga je voor een informatieve insteek? Je kunt een folder voor heel veel verschillende doeleinden inzetten. 

Zorg er altijd voor dat men in één oogopslag kan zien wat de inhoud is van jouw folder. Probeer daarom met de titel altijd de volledige lading van jouw folder te dekken. Het is van groot belang dat de voorkant van jouw folder de aandacht trekt. Deze moet er tenslotte voor gaan zorgen dat men naar de folder grijpt. Probeer, naast de tekst, ook met beeld te werken. Door dit af te wisselen maak je er een aantrekkelijk geheel van. Zorg er altijd voor dat de tekst goed leesbaar is. Dit doe je door je tot maximaal twee verschillende lettertypes te beperken en te zorgen voor een goed contrast tussen de letters en de achtergrond. 

Zorg voor nette, verzorgde folders

De boodschap en opmaak van jouw folders kunnen nog zo mooi zijn, maar als jouw folders slecht gedrukt zijn, doet dit afbreuk aan het geheel. Wees er daarom altijd zeker van dat je folders laat drukken bij een vooraanstaande drukker. Voor het drukken van folders heb je tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Denk alleen al aan de grote hoeveelheid verschillende papiersoorten. Laat je gerust adviseren door de drukker. Hij/zij kan jou precies vertellen wat in jouw geval het meest geschikt is. Veel succes!