Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Hoe leuk is de camperplaats?

Het is een trend onder de camperaars: een camperplaats. Waarom is een camperplaats zo leuk? Soms zijn camperplaatsen helemaal niet leuk. Maar worden ze gebruikt omdat je er als camperaar kunt overnachten, of omdat er wat voorzieningen zijn zoals vers water, een wateraftappunt en stroom. De basis van een camperplaats is dat je er kunt en mag overnachten. Vaak richten gemeentes een camperplaats is omdat ze niet willen dat de campers op de straat of parkeerplaatsen staan en er dan ook overnachten. Veel camperplaatsen zijn ingericht aan de rand van de stad, nabij touristische plekken of vlakbij een doorgangsroute.

Daarnaast zijn er private camperplaatsen, dat wil zeggen bedrijven of particulieren die ruimte aanbieden om een camper te parkeren en waar je meteen kunt overnachten. Afhankelijk van de aanbieder zijn er voorzieningen.

Het is een trend geworden dat bedrijven die iets doen met campers, bijvoorbeeld grote dealers, ook plaatsen aanbieden om te overnachten. Ze hopen dan dat je de volgende dag bij hun even boodschappen komt doen.

De ervaring met camperplaatsen is dat het een ideale plek is om voor weinig geld de nacht door te brengen. Keerzijde is dat er weinig comfort en ruimte is en je niet altijd even rustig de nacht doorbrengt. Als er midden in de nacht een collega camperaar zijn camper naast jou parkeert en daar wat tijd voor nodig heeft, jouw belangrijke nachtrust een deuk oploopt. Of de camperplaats is gelegen aan een parkeerplaats waar ook vrachtwagens staan of andere mensen parkeren.

De leukste camperplaatsen moet je even zoeken. Betaal een paar tientjes en je staat op een veel leukere plek, veel rustiger en ook met stroom. Bijvoorbeeld op een boerenerf waar je meteen de volgende morgen verse melk kunt halen.

In feite mag je met de camper overal parkeren en overnachten, tenzij de plaatselijke verordening dit verbiedt. Iets waar je nooit achter komt totdat je een boete onder je ruitenwisser vindt. Maar eerlijk is eerlijk, als je een avond lang doorrijdt en je parkeert nabij een supermarkt…. Wie doet je dan nog wat?

 

Wil je een camper huren? Bij Top Camper Verhuur ben je aan het juiste adres voor het huren van een prachtige camper en uitstekende service.