Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Huurwoningen steeds schaarser in Nederland

Het is al langer bekend dat de woningmarkt in ons land een spannende periode mee maakt. Helaas kan het aanbod van huurwoningen niet opwegen tegen de vraag ernaar. Er is dus een duidelijk tekort aan huurwoningen en er wordt verwacht dat dit de komende tijd ook nog wel zo blijft. Volgens een schatting is het zelfs zo dat er binnen 10 jaar zo’n 150 huizen te kort zijn in Nederland. Je kunt wel begrijpen dat het voor veel huurders moeilijk gaat worden op een woning te vinden. Ze worden als het ware gedwongen om rustig af te wachten.

Zeker in de Randstad is dit woningtekort goed te zijn. Populaire steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht hebben hier al jaren last van. Deze steden halen het gemiddelde wel omhoog, want het is niet zo dat elke stad of provincie last heeft van een woning tekort. Dit is sterk afhankelijk van de locatie.

 

 

Wat is beter, kopen of huren?

Hier is geen antwoord op te geven. Het gaat er namelijk om wat jij het beste kunt doen in een bepaalde situatie. Deze situatie is voor iedereen anders. Feit is wel dat het steeds duurder wordt om een koopwoning te betalen. De kosten koper die je bijna altijd betaald stijgt procentueel gezien nog steeds. Dit is voor veel mensen een struikelblok. Hoe hoog deze prijs is heeft ook weer te maken met de stad of provincie waar je op zoekt. In het Noorden van het land is het uiteraard makkelijker om een woning te vinden dan in hartje Amsterdam.

 

Huurders opgelet!

Ben jij momenteel een huurder en herken je jezelf in deze situatie, dan moet je altijd scherp blijven. Een huurwoning is namelijk zo weg, als je deze al vind. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat platformen die je helpen bij het vinden van een huurhuis. Huurstunt.nl bijvoorbeeld. Een huis huren via Huurstunt.nl is erg eenvoudig. Je gaat naar de website en je vult in aantal zaken in. Je budget, in welke plaats je een woning zoekt enzovoorts. Huurstunt.nl maakt op basis hiervan een lijst met beschikbare woningen die je kunt bekijken.

https://www.huurstunt.nl/huren/nederland/

Gerelateerde artikelen

Fysiotherapie in Deventer

Ford Mustang huren?

Laat bij een lekkage tijdig een dakdekker komen