Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Hoe reis jij het liefst?

Tegenwoordig zijn er allerlei manieren om jezelf te vervoeren. Je komt binnen enkele minuten op de locatie waar jij wilt zijn. Vroeger was dit volledig anders. Kan je je voorstellen hoe het is als je altijd zou moeten lopen? Of dat je uren op een paard zit? Heel lang geleden was dit wel het geval. In dit artikel bespreken we een aantal ontwikkelingen

 

Geschiedenis van vervoermiddelen

 

Het eerste vervoermiddel dat door de mens werd gemaakt is de fiets. In 1790 werd de loopfiets uitgevonden. De fiets had geen rem, stuur of trappers. De jaren erna werd de fiets volledig door ontwikkeld. Openbaar vervoer kwam nog later. Ondanks de koets ontstond ‘openbaar vervoer’ pas na 1800. In 1814 werd de locomotief uitgevonden. Deze uitvinding zorgde ervoor dat de overheid spoorbanen aan ging leggen. Na het openbaar verover kwam de uitvinding van de bromfiets. De uitvinding van de bromfiets was in 1895. Het was makkelijk vervoer door grote steden. Tot slot kwam de uitvinding van de auto. Ondanks dat de eerste auto gebouwd werd in 1885, beschouwd men dit als de nieuwste uitvinding qua vervoersmiddelen.

 

Jezelf vervoeren binnen grote steden

 

Al deze uitvindingen hebben ervoor gezorgd dat wij ons makkelijk kunnen vervoeren van plaats tot plaats. Binnen een grote stad is het ook steeds makkelijker om je te vervoeren. Zo heb je in metro Amsterdam, station Utrecht en taxi Den Haag. Tegenwoordig zijn er ook kleinere uitvindingen die korter vervoer makkelijker maken. Denk hierbij aan elektrische scooters die men kan huren, fietsen van de overheid of elektrische steps die jou naar je locatie brengen. Je kunt nu ook makkelijker naar populaire grote steden reizen. Zo rijdt er bijvoorbeeld de supersnelle Thalys door onder andere Aachen, Amsterdam, Dortmund en Parijs. De trein bereikt een maximum snelheid van 300 km/u. Dit is bijna het dubbele van de snelste treinen in Nederland.

https://denhaagtax.nl/