Passion 4 Web
Image default
Financieel

Investeren? Deze mogelijkheden heb je

 

Steeds meer mensen gaan op zoek naar mogelijkheden om te investeren naast hun reguliere inkomen. Door slim te investeren kan het geld dat je nu opzij zet meer waard worden in de toekomst. Hierbij leggen we de nadruk op ‘slim’ en ‘kan’, investeren is immers nooit zonder risico’s. Doe dus altijd eerst je eigen onderzoek voor je je geld ergens in stopt, en ben je bewust van de gevaren.

 

Optie 1: vastgoed

De eerste investeringsoptie is vastgoed. Nu denk je misschien: ik heb helemaal niet genoeg geld om meerdere huizen te kopen. Dat hoeft echter ook niet! Door simpelweg je huur huis op te zeggen en een hypotheek af te sluiten voor je eerste koopwoning investeert je al in vastgoed. Bezit je al een koopwoning? Dan kun je klein beginnen door bijvoorbeeld een vakantiehuisje te kopen en te verhuren. Naast dat het huisje mogelijk stijgt in waarde, verdien je hiermee meteen aan de verhuur ervan!

 

Optie 2: Collector Items

De tweede optie is het handelen in collector items. Denk hierbij aan een zeldzame Pokemon kaart, een limited edition sneaker van Kanye West of een Rolex. Limited editions van bepaalde producten kunnen behoorlijk in waarde stijgen. Je dient echter wel veel kennis van het product dat je koopt te hebben. Je moet immers weten welke edities je wel en niet moet hebben. Verdiep je dus eerst goed in het product voordat je een collectorsitem aanschaft.

 

Optie 3: Crypto

De derde optie is investeren in cryptocurrency, oftewel digitaal geld. Crypto heeft de afgelopen jaren een ontzettende opmars gemaakt. Je komt het dan ook op steeds meer plekken tegen en je kent ongetwijfeld verschillende mensen die zich ermee bezighouden. Wanneer je nog niet veel van crypto af weet kun je je kennis verbreden door bijvoorbeeld video’s op YouTube te bekijken, podcasts te beluisteren en actief te zijn op forums. Wanneer je besluit een account aan te maken op een handelsplatform, kijk dan altijd eerst even of er een crypto referral code beschikbaar is. Hiermee krijg je namelijk welkom bonussen waardoor je direct een vliegende start kunt maken.

 

Optie 4: Aandelen

Heb je niet veel met technologie, en ben je meer van het oude vertrouwde? Dan kun je natuurlijk ook gewoon investeren in traditionele aandelen zoals de Dow Jones en de Nasdaq.