Passion 4 Web
Image default
Winkelen

Horloge batterij vervangen bij Juwelier Jos

Horloge batterij vervangen 

Een goede batterij gaat normaal gezien tussen de 2 en 5 jaar mee, afhankelijk van het horlogetype, gebruik en omstandigheden. Maar als uw horloge de tijd niet meer goed aangeeft of hij houdt er helemaal mee op, dan is de batterij hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. 

Het vervangen van de batterij vervangen van uw horloge is geen gecompliceerde reparatie en kan normaal gezien gedaan worden terwijl u er op wacht.

Heeft u echter een water-resistent of een waterdicht horloge dan moet onze horlogemaker naast het vervangen van de batterij het horloge waterdicht maken. Wij kunnen uw horloge waterdicht maken tot 10 ATM. 

Na het controleren van uw horloge en waar nodig het vervangen van de pakking wordt de nieuwe batterij geplaatst, het horloge opnieuw geseald en zonodig waterdicht gemaakt.

 

Weetje bij het vervangen van een batterij:

Er zijn drie soorten achterkanten bij horloges: een hatchback, een snap back en een screw back. Voor elke achterkant is er een ander werktuig nodig om het horloge te openen, het horloge te controleren en de batterij te vervangen. 

Een screw back horloge is te herkennen aan de gleuven in de achterkant. Om een dergelijk horloge te openen is er een speciale horlogekastopener nodig. Deze past na het instellen perfect in de gleufjes van het horloge en zo is het eenvoudig het horloge te openen en de batterij te vervangen.

Het snap back horloge heeft een gladde achterkant en is te openen met een dun werktuig zoals een mesje. 

Het hatch back horloge zit met schroefjes vast, het enige gereedschap wat hiervoor nodig is, is de juiste schroevendraaier. 

Nadat het horloge geopend is, wordt het horloge gecontroleerd en schoongemaakt en de oude batterij door een nieuwe batterij vervangen. Het horloge wordt weer in elkaar gezet en goed gesloten. https://juwelierjos.nl/horloge-reparaties/horloge-batterij-vervangen/

U heeft uw horloge bij ons gekocht, het is minder dan een jaar oud en loopt niet meer? Brengt u het met de aankoopbon terug naar onze winkel en wij zullen de batterij van uw horloge gratis vervangen.

Tips van Juwelier Jos:

 

  • Reinig de behuizing en het bandje van uw horloge regelmatig met een droge, zachte polijstdoek bij horloges die niet waterdicht zijn en met een vochtige doek voor horloges de wél waterdicht zijn.

  • Vermijd contact met chemicaliën en langdurig contact met de zon. 

  • Doe uw horloge pas om als de parfum is opgedroogd.

  • Een mechanisch horloge zou elke 2 jaar een onderhoudsbeurt nodig hebben, terwijl een Quartz horloge elke 3 jaar een beurt nodig heeft. Bij elke onderhoudsbeurt wordt de batterij van uw horloge automatisch vervangen.

  • Is de batterij van uw horloge leeg, vervang de batterij dan zo snel mogelijk om eventuele lekkage en schade in uw horloge te voorkomen.

  • Probeer uw horloge niet te dragen in situaties waar het snel kan krassen. 

  • Als u uw horloge niet draagt berg het dan zorgvuldig op. Het liefst in de originele doos of in een speciale opbergdoos voor horloges, vrij van vocht en stof.

https://juwelierjos.nl/wat-doen-wij/horloge-reparaties/