Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

In jouw baan kan je niet meer om zakelijk Engels heen

Engels wordt steeds meer de voertaal in internationale contacten. In welke baan kom je geen Engels tegen. In grote steden zoals Amsterdam is de voertaal in restaurants, cafés en winkels al Engels.

Zonder het misschien te weten gebruik je dagelijks minstens 50 Engelse woorden in het Nederlands.

Er werken steeds meer bedrijven internationaal wat betekent dat de voertaal vaak zakelijk Engels is. Niet alleen in de klantcontacten maar ook met collega’s die op vestigingen in het buitenland zitten.

Kijk ook maar eens in personeelsadvertenties. Je komt er niet omheen dat Engels steeds meer wordt gevraagd. Het Engels in de Nederlandse taal wordt door sommige als een bedreiging gezien. Anderen gaan daar gemakkelijker mee om en weer anderen zeggen dat op den duur het Engels de voertaal in Nederland wordt.

Heb je de ambitie om internationaal te groeien in jouw baan dan is een vereiste dat je op een behoorlijk niveau mondeling- en schriftelijk kan communiceren in het Engels.

Naast jouw kennis van zakelijk Engels verwacht een internationaal bedrijf ook vaak dat je een presentatie kan geven of een selectiegesprek kan voeren in het Engels. Dat je weet hoe je kunt onderhandelen en het beste uit een verkoopgesprek kunt halen. Hoe je een professioneel rapport schrijft en dat je voldoende woordenkennis op jouw vakgebied hebt.

Daarbij kan SR training je verder helpen. Dit bedrijf dat landelijk trainingen geeft is gespecialiseerd in zakelijk Engels. Momenteel kun je bij hen een cursus Engels in Rotterdam volgen, maar ook in Breda, Eindhoven en meerdere grote steden. Zij maken trainingen op maat naar de doelstellingen van het bedrijf en de medewerkers. Praktische trainingen die direct aansluiten op de dagelijkse praktijk.

Zij leggen de nadruk op de volgende punten:

Het gaat om de medewerker

Deze staat centraal in de cursus. Naast een intakegesprek met de werkgever is er ook met de medewerker een persoonlijk gesprek. Naast de niveaubepaling wordt gevraagd naar persoonlijke aandachtspunten en doelstelling. Hoeveel en hoe vaak communiceer je mondeling en schriftelijk. Waar loop je tegenaan, waar heb je moeite mee, waar gaat het fout, wat valt er allemaal te verbeteren?

Vooral een praktische training

Geen algemeen verhaal waarbij een boek wordt doorgewerkt. Niet zoals op school alleen maar luisteren naar de docent maar interactief meedoen en met je eigen aandachtspunten aan de gang gaan. Dat motiveert want dat kom je iedere dag tegen. Aan de slag met het verbeteren van je eigen e-mails, verkoopgesprekken, rapporten, presentaties enz.

Aanpassingen waar nodig tijdens de training

Uiteraard is er een lesprogramma maar de lestijden worden niet ‘dichtgetimmerd’. Zo is er altijd ruimte om met vragen te komen. Daarom ook de kleine groepen zodat persoonlijke aandacht mogelijk is en de interactie met de collega’s optimaal.

Leerzaam en leuk

De lat wordt hoog gelegd want als je leert wat je al weet dan is er geen uitdaging. Om tot een goed resultaat te komen is er een inspanning van beide kanten nodig. Met alleen de lessen volgen ben je er niet. Thuis zal je ook de opdrachten moeten maken om tot een optimaal resultaat te komen.

Maar .., daarnaast wordt er ook veel gelachen tijdens de lessen. In een leuke, ongedwongen sfeer leert men makkelijker en staat men meer open voor nieuwe dingen.

Spreekt de werkwijze je aan neem dan vrijblijvend contact op met SR training. Zij helpen jullie medewerkers graag.