Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Is een aanhangwagen verzekerd

Of een aanhangwagen verzekerd is, dat hangt af van de situatie. Op het moment dat een aanhangwagen is aangekoppeld is deze verzekerd met het trekkende voertuig. Maar zet je bijvoorbeeld je aanhangwagen losgekoppeld voor de deur dan is deze niet verzekerd. Mocht je aanhanger dan gestolen worden kan je daar niets aan doen. 

Waar kan je een aanhangwagen voor verzekeren?

Je kan een aanhanger voor verschillende dingen extra verzekeren. Een aanhanger is namelijk niet verzekerd wanneer deze niet aangekoppeld is. Je kan je aanhangwagen verzekeren tegen diefstal of onderdelen daarvan, schade door inbraak, schade veroorzaakt door de lading in de aanhanger, schade door eigen gebrek en schade door brand, kortsluiting, ontploffing en bliksem. Er zijn ook dingen die je niet kan verzekeren waaronder schade aan de lading, schade door slecht onderhoud en zakelijk gebruik van de aanhanger. Let dus goed op bij het verzekeren van je aanhangwagen waar je hem voor gaat gebruiken. 

SCM keurmerk

Het SCM keurmerk is een keurmerk voor aanhangwagen sloten. Het SCM keurmerk is bedacht door een groep verzekeraars. Wanneer jij je aanhangwagen wil verzekeren voor bijvoorbeeld diefstal wordt het soms door de verzekeraar verplicht je aanhanger te beveiligen met een scm gekeurd slot. Heb je wel je aanhangwagen verzekerd voor diefstal maar zonder zo’n slot, dan ben je dus niet verzekerd en krijg je niks terug van je verzekeraar. 

Aanhangwagen beveiligen

Het is natuurlijk belangrijk je aanhangwagen goed op slot te zetten, zeker wanneer je hem hebt verzekerd tegen diefstal. Heb je namelijk je aanhangwagen niet beveiligd met een slot dan ben je ook niet verzekerd.

Verzekering verplicht of niet?

Voor gemotoriseerde voertuigen geldt dat een verzekering verplicht is. Maar een aanhangwagen is natuurlijk geen gemotoriseerd voertuig en is dus een verzekering niet verplicht. Is het dan nog wel nodig om überhaupt een extra aanhanger verzekering af te sluiten? De keuze is echt aan jou of je dit nodig vindt. Het is toch wel een fijn idee om te weten dat wanneer er iets gebeurd je hier niet zelf volledig voor hoeft op te draaien.

Gehuurde aanhanger verzekeren 

Een gehuurde aanhangwagen is verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt niet wanneer de aanhangwagen is aangekoppeld aan het trekkende voertuig. Ook geldt dit niet wanneer de aanhangwagen net is losgekoppeld en nog niet volledig stilstaat op een veilige plek. Dan geldt de WA verzekering van het trekkende voertuig. Voor een gehuurde aanhangwagen gelden dus dezelfde regels als wanneer het je eigen aanhangwagen zou zijn. 

Aanhangwagen verzekeren zakelijk

Om een aanhangwagen zakelijk te kunnen verzekeren gelden andere regels. Een normale verzekering geldt dus ook niet voor zakelijk gebruik. Met een zakelijke verzekering zijn er ook andere dingen wel en niet verzekerd en is de aanhangwagen bijvoorbeeld niet verzekerd tijdens het verhuren van de aanhangwagen. Ook zijn accessoires die niet goed zijn afgeschermd ook niet verzekerd. 

Paardentrailer verzekeren

Voor een paardentrailer gelden dezelfde regels als het gaat om verzekeren als voor normale aanhangwagens. Een paardentrailer is dus standaard WA verzekerd met het trekkende voertuig. Ontkoppeld is ook een paardentrailer in eerste instantie niet verzekerd. Je kan een paardentrailer gewoon verzekeren als een aanhangwagen. 

https://www.aanhangwagendirect.nl/