Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar nieuwe gordijnen? Lees dit dan!

Wanneer je bezig bent met het inrichten van een ruimte, is het erg belangrijk om goed na te denken over de gordijnen die jij in de ruimte plaatst. Het gordijn is namelijk een bepalende factor in de sfeer die een ruimte uitstraalt. Iedere ruimte heeft een eigen interieur met een eigen stijl, het is dan ook logisch dat er diverse soorten gordijnen verkrijgbaar zijn. Deze geven allemaal een andere sfeer aan een ruimte. Ben jij op zoek naar nieuwe gordijnen? Dan is het handig om te weten wat de verschillen zijn tussen de verschillende gordijnen. Weet je dit niet? Lees dan verder, wij vertellen het je.

 

Het verschil tussen kamerhoge en kamerbrede gordijnstof

Twee termen die je ongetwijfeld tegenkomt tijdens de zoektocht naar nieuwe gordijnen, zijn kamerhoge en kamerbrede gordijnstof. Twee termen die erg op elkaar lijken, maar toch verschillend zijn. Het verschil tussen de twee zit hem in de afmetingen van de gordijnstof. Bij een kamerhoge stof is de hoogte van de stof beperkt en de breedte onbeperkt. Maar bij een kamerbrede gordijnstof is dit anders. Hier zijn zowel de hoogte als de breedte van de gordijnstof vrijwel onbeperkt. Dit komt doordat er bij dit type stroken aan elkaar worden genaaid waardoor er verticale naden tussen de stroken zichtbaar zijn. Wanneer je geen zichtbare naden in je gordijn hebt, raden wij je aan om te kiezen voor kamerhoge gordijnstof. 

 

Kies voor een vitrage, inbetween of overgordijn

Verschillende soorten gordijnen worden vaak onderverdeeld in vitrages, inbetweens of overgordijnen. Deze termen heb jij vast al eens voorbij horen komen, maar wat is het verschil tussen de drie precies? Het verschil zit vooral in de dikte van de stof van de gordijnen. Wanneer je op zoek bent naar een gordijn dat zorgt voor veel privacy en weinig licht doorlaat, is een overgordijn de juiste keuze. Dit gordijn blokkeert namelijk het grootste gedeelte van het daglicht en voorkomt doorkijk. Het is de tegenhanger van de vitrage. Een vitrage is een zeer dun gordijn waarbij het eenvoudig is om door de stof heen te kijken. Bij dit type gordijn komt dan ook veel daglicht naar binnen. Inbetweens zitten hier precies tussenin. De mate van doorkijk en lichtinval is hierbij afhankelijk van de stofdikte waar je voor kiest. Bekijk online de diverse mogelijkheden die je hebt bij deze gordijnen en bedenk goed welk type gordijn het beste bij jouw ruimte past. Zo schaf je een gordijn aan waar je zeker van weet dat je nog een lange tijd wat aan hebt.

https://www.raamdecoratie.com/