Passion 4 Web
Image default
Eten en drinken

Is een airfryer gezond? Tips en informatie

Ben jij ook benieuwd of het eten uit een airfryer gezond is en wat je allemaal kunt maken in de airfryer? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en in dit artikel zullen we verder ingaan op de werking van de airfryer, gezondheid en ook enkele tips van dingen die je kunt klaarmaken in de airfyer. Ben je overtuigd en ben je op zoek naar een goed apparaat, bekijk dan de beste airfryer.

Hoe gezond is een airfryer?

We zijn in de huidige tijd ons steeds mee bewust van wat we eten en kijken ook steeds meer of het eten wat we eten wel zo gezond is. Als we patat/friet of een lekkere snack klaarmaken in de frituurpan dan bakken we dit in vet waardoor er veel vet wordt toegevoegd aan het eten. De airfryer wordt ook wel een heteluchtfriteuse genoemd en er wordt dus gebakken met hete lucht waardoor je eten een stuk minder vet bevat!

Wat kun je bereiden in de airfryer?

Je kunt in het apparaat echt van alles klaarmaken. Van lekkere frietjes en snacks, groene grillen, vlees en gevogelte en brood en afbakbroodjes. Maar je kunt er ook heerlijke taart en cake mee bakken. Uiteraard heeft de airfryer geen bakvorm zoals je gewend bent in de oven maar de smaak is er zeker niet minder door! Ook kun je ontzettend leuke receptenboekjes kopen voor inspiratie. Je kunt in de airfryer eigenlijk alles klaarmaken behalve vloeibaar voedsel.

Tijdens het bereiden heb je ook een stuk minder last van condens zoals bij een frituurpan. Je kunt de airfryer prima in de keuken neerzetten. Vaak zie je dat mensen hem voor de zekerheid nog onder de afzuigkap plaatsen zodat je eventueel de afzuigkap kunt aanzetten. Wel moet ik zeggen dat je de airfryer ook zonder een afzuigkap nagenoeg niet ruikt.

Kan ik het apparaat gemakkelijk schoonmaken?

Ja, de meeste airfryers zijn zeer eenvoudig schoon te maken. Dit komt natuurlijk ook omdat er niet zoals bij een frituurpan veel vet aan zit. De buitenkant kan je daarom eenvoudig met een doekje schoonmaken en de losse onderdelen zijn vaak vaatwasbestendig. Let hier wel op in de specificaties van het apparaat, niet bij elk apparaat is dit zo. Je kunt alle onderdelen natuurlijk ook gewoon met de hand even afwassen. Als je de airfryer goed schoonmaakt dan kun je er heel erg lang plezier aan hebben en lekker eten klaarmaken!