Passion 4 Web
Image default
Hobby en vrije tijd

Alles wat je moet weten over Propolis!

Heb jij wel is van propolis gehoord, maar zit je met veel vragen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over propolis. Hier zullen we in gaan op wat het nu eigenlijk is, waar het vandaan komt, hoe het werkt en welke propolis producten er te koop zijn. Wacht niet en lees snel verder.

Wat is propolis nu eigenlijk?

Propolis is een 100% natuurlijk donkerbruin goedje die wordt geproduceerd door honingbijen. Dit goedje wordt door bijen gebruikt om de bijenkorf en hun zelf te beschermen. Zij beschermen met dit goedje zichzelf van bacteriën en virussen. Dit goedje is lijmachtig wat er voor zorgt dat het goedje door bijen ook wordt gebruikt om gaatjes en spleetjes in de bijenkorf te dekken.
Naast dat het goedje bepaalde voordelen biedt voor bijen is het ook een goedje dat tegenwoordig steeds meer door mensen wordt gebruikt. Dit komt door de verschillende eigenschappen die propolis met zich meebrengt.

Eigenschappen propolis

Propolis heeft verschillende mooie eigenschappen die positief kunnen werken voor het menselijk lichaam. Zo heeft dit goedje antibacteriële, antivirale en weerstand verhogende eigenschappen die een positieve invloed kunnen hebben. Wil je meer weten over de eigenschappen van propolis. Kijk dan hier.

Waar herken je propolis aan?

Naast de mooie eigenschappen heeft propolis ook bepaalde kenmerken waar je het product aan herkent. Ten eerste ruikt propolis erg lekker en naar de geur van een bijenkorf. Je ruikt eigenlijk 100% natuur. Naast de geur prikken de producten ook een beetje. Schrik dus niet bij het innemen van de producten. Het prikken laat juist zien dat het stofje werkt. Tot slot kan je het goedje ook herkennen aan de kleurrijke kleur. O kan een klein beetje propolis bruin, rood

Hoe wordt propolis eigenlijk gewonnen?

Net als honing wordt propolis gewonnen door imkers. Deze imkers kunnen de propolis op een zeer zorgvuldige manier halen uit de bijenkorf zonder de bijen te beschadigen. Jaarlijks wordt de propolis van de honingkamers afgeschraapt en dan bevroren. Dit wordt bevroren om te zorgen dat de hars breekbaar wordt. Als dat zo is kunnen de verschillende propolis producten worden gemaakt.

Welke propolis producten kan je kopen?

Er zijn verschillende propolis producten verkrijgbaar. Ten eerste kan je gewoon pure propolis kopen. Dit zijn potjes met propolis poeder. Naast de pure propolis kan je ook propolis capsules, tinctuur en tandpasta krijgen. Hier vertellen we je verder meer over.

Propolis

Propolis capsules

Ten eerste heb je de propolis capsules. Deze capsules kunnen met een glas water worden ingenomen. Voor deze capsules geldt in veel gevallen een bepaalde kuur. Dit zorgt ervoor dat je voor een maand 8 capsules per dag moet nemen. Dit propolis product is niet geschikt voor hele jonge kinderen.

Propolis tinctuur

Propolis tinctuur zijn druppels in een pipetflesje die je makkelijk kan innemen. Dit product is zeer geschikt voor kinderen. Al moet je dan wel de alcoholvrije druppels nemen. Pas wel op, want met deze druppels kan je vlekken krijgen in je kleding.

Propolis zalf en crèmes

Ook voor verlichting van de huid is er propolis op de markt. Propolis kan namelijk in creme vorm of als zalf worden gekocht. Hier kan je denken aan nachtcrème, dagcrème, propolis zalf en lippenbalsem. Er wordt aangeraden om de crème enkele keren per dag aan te brengen op de huid en licht in te wrijven. 

Propolis tandpasta

Tot slot heb je ook nog propolis als tandpasta. Dit is tandpasta zonder fluoride. Tandpasta zonder fluoride is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Deze tandpasta heeft een ongewone kleur, maar is wel krachtig en doeltreffend. Het nadeel is wel dat de tubes niet al te groot zijn, en deze tandpasta is iets duurder.