Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Inzicht krijgen in de data van jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven komen tot de conclusie dat het verzamelen van data erg belangrijk is. Alle bedrijven verzamelen namelijk data tijdens het uitvoeren van alle verschillende werkzaamheden, het is dan ook belangrijk om deze data goed op te slaan en daarmee kan je dan een hoop doen. Zo kan je deze data analyseren en dit gebruiken voor een hoop verschillende dingen in je bedrijf. Steeds meer bedrijven realiseren dit en gaan hier dus mee aan de slag, wel moet je ook overzicht kunnen houden in al deze data. Daarvoor kan je verschillende dingen doen. Wil je meer weten over hoe je inzicht kan krijgen in de data van jouw bedrijf? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

 

Waarom is het houden van overzicht in data zo belangrijk?

Omdat bedrijven een hoop data verzamelen, komt er dan ook heel veel binnen wat vaak op een grote hoop terecht komt. Als deze data niet goed geordend wordt dan kan deze data onbruikbaar worden omdat je bijvoorbeeld niet meer weet welke data waar vandaan komt. Daarom zijn er dan ook verschillende manieren waarop je er voor kan zorgen dat je een duidelijk overzicht hebt en houd in alle data die er van je bedrijf binnen komt.

 

Wat kan je doen om een beter overzicht te krijgen?

Als je de data van jouw bedrijf netjes wilt ordenen om er zo een beter overzicht in te kunnen krijgen dan kan je hiervoor de hulp van Newbit voor inschakelen. Deze professionals kunnen dan onder andere aan de slag gaan met bijvoorbeeld de tool PowerBI. Dit is een dashboard dat helemaal ingericht kan worden naar de wensen van jouw bedrijf. Zo kan je zelf kiezen welke data je wilt zien, en welke data minder belangrijk is om gemakkelijk te zien. Zo kan je dit helemaal zelf bepalen en daarmee kunnen deze professionals je dan helpen. Zo krijg je veel meer structuur in hoe je met je data om kan gaan.

 

Wat heb je aan al deze data?

Als je een goed overzicht hebt van alle data van je bedrijf, dan kan je hier heel veel van leren en ook zeker kan je hier je een voordeel mee doen. Je kan namelijk alles nakijken en hier je acties op aanpassen om zo te kijken wat er beter werkt voor bijvoorbeeld jouw klanten of bij de verschillende producten.