Passion 4 Web
Image default
Marketing

Hoe kun je hoger komen in Google?

Google is een van de meest gebruikte zoekmachines wereldwijd. Meer dan 90% van alle bedrijven in Nederland heeft een eigen website. Deze bedrijven willen dan ook gevonden worden in Google. Dat doen zij door te adverteren of door zoekmachine optimalisatie toe te passen. Een afkorting van zoekmachineoptimalisatie is SEO. Wij van We Talk SEO vertellen je hier graag meer over in onderstaand artikel. Als SEO bureau zijn we dagelijks bezig met deze werkzaamheden.

Maak gebruik van de juiste zoekwoorden

In Google zoeken mensen vaak in de eerste fase naar informatie, zorg daarom dat je de juiste zoekwoorden gebruikt op je website. Door deze zoekwoorden op de juiste manier toe te passen, kun je hoger komen in Google. Het resultaat is dat je langer op de eerste pagina zal staan. SEO heeft wel tijd nodig, als je vandaag de zoekwoorden aanpast, dan zul je niet morgen of volgende week al resultaat zien. Het helpt dus om potentiële klanten tips en informatie te geven op de website. 

De snelheid is van belang 

Google maakt gebruik van een algoritme, in dat algoritme wordt ook de snelheid van je website meegenomen. Bij een lagere snelheid vergroot de bounce rate. Dit betekent dat klanten gelijk weer weggaan van de site als deze niet laadt. Op het internet hebben mensen weinig geduld. Bij een laadtijd van meer dan 3 seconden is de bounce rate hoger dan 80%. De snelheid is dus erg van belang voor Google maar ook voor het binnenhalen van klanten.

Help de bezoeker, geef relevante informatie  

Het is belangrijk dat de bezoeker relevante informatie kan vinden op je website. Als een bezoeker geen relevante informatie vind, dan zal hij snel weer weggaan. Als de bezoekers snel weggaan zul je langzaam dalen in de zoekresultaten en uiteindelijk dus lager staan. Zorg daarom dat de teksten die geschreven worden ook voor de lezer interessant kan zijn. Je kunt je content zelf schrijven of laten schrijven door een SEO specialist in … 

SEO uitbesteden, waar moet je op letten?

Je kunt ook de SEO werkzaamheden uitbesteden, let hierbij op dat je een duidelijk doel hebt voor de site. Is het een soort visitekaartje of moet het echt een webshop worden? Waar ligt de focus en wat is het verdienmodel? Laat SEO doen door een goed SEO bureau en kies voor de juiste domeinnaam. Vraag altijd om eerder behaald resultaat van andere klanten. Zo kun je zien of het bureau ook echt zijn/haar werk doet.