Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Eindhoven: De meest internationale stad van Nederland?

Eindhoven stond vroeger vooral bekend als een arbeidersstad. Denk aan de fabrieken van Philips en aan de industriële inrichting van de stad zelf. De laatste jaren ziet de stad een grote toenamen in internationalisering. Ben jij geïnteresseerd om te studeren of te wonen in een internationale stad zoals Utrecht? Lees dan verder.

Expats

De laatste jaren neemt het aantal expats enorm toe in Eindhoven. Dit is dan ook niet raar aangezien er veel internationale bedrijven en industrie zich hebben gevestigd in de stad. Zij komen hier vaak voor een periode van twee jaar en voelen zich al snel thuis in deze gezellige stad. Ze zijn vooral erg enthousiast over de goede infrastructuur en de Nederlandse werkcultuur. Vooral expats uit Azië zijn erg tevreden over het meer rustige werktempo dat er heerst in de stad.

De stad Eindhoven richt zich dan ook op het tevreden houden van deze groep mensen. Zo is een rijschool in Eindhoven al begonnen met het aanbieden van rijlessen in het Engels. De rijschool in Eindhoven gelooft namelijk dat het belangrijk is om inclusieve lessen aan te bieden aan deze groep, ze spreken namelijk vaak wel geen Nederlands.

Expats zijn ook erg tevreden over de huurprijzen in Eindhoven. Vooral mensen uit de Verenigde Staten zijn vaak verrast over hoe veel lager de huur ligt in een drukke stad zoals Eindhoven.

Studenten

Ook trekt Eindhoven jaarlijks een groot aantal buitenlandse studenten aan. Vooral Duitse studenten zie je vaak in Eindhoven die daar een technische studie volgen aan de hoge school. Zij zijn ook erg tevreden over hoe goed iedereen in Eindhoven Engels spreekt en hoe toegankelijk de stad is.

Ze voelen zich ook vaak erg verwelkomd in het leuke uitgaansleven dat Eindhoven kent. Studentenkamers zijn wel iets moeilijker te krijgen in Eindhoven, maar ook vaak wel weer een stuk goedkoper dan in de rest van de wereld.

https://autorijschool-kwaliteit.nl/