Passion 4 Web
Image default
Marketing

Wat is dark mode en waarom moet ik dit toepassen?

Wat is dark mode en waarom moet ik dit toepassen?

Light mode of dark mode? Wat is het verschil? Welke moet je gebruiken? De donkere modus, ook wel nachtmodus genoemd, is een manier om je apps en scherm prettiger voor de ogen te maken, vooral als je ’s avonds laat of in een donkere omgeving op je computer werkt. Uiteraard geldt dit ook wanneer je gebruik maakt van een smartphone of tablet. Hoewel het misschien niet veel lijkt, heeft het verschillende voordelen waarvan je kunt profiteren. Hier zijn enkele voordelen die dark mode bevat.

 

Het is beter voor situaties met weinig licht

Het draait allemaal om het verminderen van vermoeide ogen en voorkomen dat we te lang werken zonder een pauze te nemen. Hoe minder belasting we op onze ogen leggen, hoe beter. Door dark mode op je scherm toe te passen, worden je ogen een stuk minder belast tijdens die nachtelijke werksessies! Uiteraard geldt dit ook voor als je in de avond rustig op de bank zit te scrollen op je smartphone of tablet en het licht in de ruimte gedimd is.

 

Er komt minder ‘blauw licht’ van je scherm

Overmatige blootstelling aan blauw licht ’s nachts verstoort je circadiaanse ritme en slaapcyclus. Het maakt het niet alleen moeilijker voor je om in slaap te vallen, maar het kan ook je natuurlijke slaappatroon verstoren. Wanneer onze ogen laat in de avond of ’s nachts worden blootgesteld aan een constante lichtbron, denkt ons lichaam dat we wakker en alert moeten zijn, zelfs als we helemaal niets stimulerends doen.

 

Kan minder energie verbruiken zodat je batterij langer meegaat

Een van de andere voordelen van dark mode, is dat je de levensduur van de batterij kunt verlengen. Als je gefrustreerd bent over bijvoorbeeld de batterijduur van je telefoon, is het misschien tijd om dark mode vaker in te schakelen. Als je deze instelling inschakelt, gaat de batterij langer mee door de helderheid van het scherm te verlagen en blauw licht te verminderen.

 

De donkere modus gebruiken op je website of nieuwsbrief

Heb je een website met webshop en heb je nog geen dark mode ? Pas het deze week nog aan ! Dark mode kan een enorm voordeel zijn voor de bezoekers en abonnees van je site. Het helpt niet alleen om een professionelere toon te zetten, maar het heeft ook aangetoond dat het de betrokkenheid van gebruikers met bijna 20 procent verhoogt. Mensen vinden het prettig om effectiever te kunnen werken met minder belasting van hun ogen; donkere modus helpt je dat vertrouwen te behouden en moedigt gebruikers aan om langer op je website te blijven. Als je het nog niet hebt geprobeerd, overweeg dan om de donkere modus in te stellen voor je volgende herontwerp of toevoeging van nieuwe functies. De extra tijd die je nu besteedt, kan je misschien later behoeden voor het verliezen van lezers!