Passion 4 Web
Image default
Vervoer en transport

Zware voorwerpen verhuis je zo!

Zware voorwerpen verhuis je zo!

Wanneer je gaat verhuizen loop je tegen een aantal zaken aan waar je wellicht nog niet eerder mee te maken hebt gehad. Wanneer je ervoor kiest om de eigen regie te nemen over je verhuizing moet je bijvoorbeeld weten hoe je zware voorwerpen verplaatst. Dit is ook handig wanneer je gaat verbouwen of simpelweg je inboedel gaat herschikken. Wanneer je niet weet wat je doet kan het voor komen dat je blessures oploopt. Het is daarom noodzakelijk om te weten wat je doet en hoe je het doet.

Onze spieren zijn over het algemeen ontoereikend mits je bepaalde technieken toepast of de juiste spullen gebruikt. Wij hebben de nodige ervaring, dus helpen je graag op weg. De belangrijkste natuurkundige uitgangspunten die hierbij aan de orde komen zijn hefboomwerking en wrijvingsvermindering. Wil je kleinere voorwerpen verplaatsen die relatief zwaar zijn kan dit met verhuisdozen. Het is wel raadzaam om te kiezen voor wat kleinere dozen zoals bijvoorbeeld boekendozen. Deze zijn compacter en hebben meer draagvermogen. Daarbij zijn ze makkelijk te tillen zonder dat je jezelf overbelast.

Een echte DIY verhuizer beschikt over een steekwagen. Hierbij draait alles om de hefboomwerking, zowel bij het eenvoudig optillen van het object als bij het transporteren van het object van de ene plaats naar de andere. Schuif de steekwagen simpelweg onder het object en duw de steekwagen naar beneden zodat die kantelt. Vervolgens rijd je naar achter om het voorwerp te verplaatsen. Op deze manier kan je opeens veel meer gewicht verplaatsen dan je gewend bent. Word alleen niet te overmoedig want de vernuftige steekwagen doet nog altijd het zware werk voor je.

Tot slot attenderen we je er op dat een voorwerp niet altijd van de grond af hoeft te komen om het te verplaatsen. Verplaats het voorwerp gewoon over de vloer doormiddel van een stevige deken of doek die de wrijving tussen de vloer en je voorwerp vermindert. Op deze manier voorkom je tevens krassen en bespaar je een hoop bloed zweet en tranen. Een andere methode berust op hetzelfde eeuwenoude principe. Deze pas je toe door het zware object te rollen naar de gewenste plek. Dit doe je door middel van rollen die je onder het object plaatst.

 

https://verhuisdozen.store