Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Is het verstandig om jouw auto in te ruilen bij de dealer?

Is het de hoogste tijd om jouw huidige auto te verkopen? Ben je mogelijk op dit moment al bezig met de aanschaf van een nieuwe auto? Dan is het belangrijk om te bepalen wat je met jouw huidige auto gaat doen.

Voor jouw huidige auto heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Zo kun je jouw auto verkopen aan Ikwilvanmijnautoaf.be, kun je jouw auto via één van de online marktplaatsen in ons land verkopen of kun je jouw auto inruilen bij de dealer. Is het verstandig om jouw huidige auto in te ruilen bij de dealer? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel.

Afhankelijk van de inruilprijs

Wil je mogelijk jouw auto bij de dealer inruilen? Dan hangt uiteraard alles af van de inruilprijs. Het advies is om je echter niet volledig blind te staren op de inruilprijs. Nee, uiteindelijk gaat het om het bedrag dat je bij moet betalen voor jouw nieuwe auto.

Waarom dit benadrukt wordt? Omdat dealers nogal spelen met de kortingen en de inruilprijs. Juist door jouw een net iets hogere inruilprijs te geven, ben je mogelijk eerder geneigd om een nieuwe auto te kopen. Dit betekent echter wel dat je een lagere korting vanuit de dealer krijgt voor jouw nieuwe auto. De hogere inruilprijs wordt eigenlijk verrekend met een lagere korting op de nieuwe auto. Dit is een truc die door veel autoverkopers toegepast wordt.

Maak duidelijke afspraken

Krijg je een prima inruilprijs voor jouw huidige auto terug? Dan is het zéker verstandig om jouw auto in te ruilen bij de dealer. Het advies is om hierover wel duidelijke afspraken te maken. Bespreek bijvoorbeeld op welke datum je precies de auto in moet leveren, in welke staat je de auto in moet leveren en om welk bedrag het nou exact gaat.

Wil je ook jouw mobilhome verkopen? Of wil je mogelijk ook jouw caravan verkopen? In beide gevallen kan het ook lonend zijn om jouw auto bij de dealer in te ruilen. In dat geval kun je jouw mobilhome bijvoorbeeld aan een particulier verkopen of aan een handelaar in mobilhomes!

Gerelateerde artikelen

VW Classic eigenaren zijn meer dan tevreden over Paruzzi.com

Start vandaag nog met rijlessen bij een Utrechtse Autorijschool

Rijschool Utrecht: Je wensen staan centraal