Passion 4 Web
Image default
Internet

Recept voor brood bakken!

Brood. Je kan het in alle soorten, maten en kleuren kopen. Wit of bruin? Het ligt in de winkel. Met of zonder krenten? Je zegt het maar. Niet veel later loop je de winkel uit met de gewenste zak brood. Maar niets kan op tegen de geur, de smaak en de gezelligheid van zelfgebakken brood. Dus pak snel je bakgerei, zoek voor het brood bakken een recept en vergeet geen bakvormen te kopen.

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor de juiste ingrediënten vind je voor brood bakken een recept op bijvoorbeeld het internet of in een kookboek. Gist en bloem moeten natuurlijk van een fijne kwaliteit zijn. Het bakgerei ligt dan natuurlijk al klaar. Je kunt de bakvormen kopen in bijvoorbeeld een metalen variant, waarbij de warmtegeleiding zorgt voor een knapperige korst, of een keramische soort die weer andere voordelen met zich meebrengt. Niet te vergeten: De tafel is natuurlijk al gedekt met alle benodigdheden inclusief bord en bestek.

Het bakken

Uitgaande dat je voor het brood bakken een recept hebt uitgekozen is het tijd om het deeg op de juiste manier te bereiden en te kneden. Daarna zal het natuurlijk ook moeten rijzen. Giet het in de juiste bakvorm en bakken maar. Het bakken gaat in principe natuurlijk vanzelf. Belangrijk is dat je een manier kiest waarin de korst lekker knapperig wordt, want een zelfgebakken brood zonder knapperige korst willen we natuurlijk niet.

En nu lekker opeten

En dan is het eindelijk zover. Je zelfgebakken brood komt dampend uit de oven en is klaar om gegeten te worden. Natuurlijk moet hij nog wel even afkoelen. Ondertussen kun je mooi het bakgerei schoonmaken en opruimen. Hoewel het bord en bestek op tafel staat kun je het snijden het beste met een broodmes doen. Wat houdt je daarna nog tegen? Smullen maar.

https://pannenreus.nl

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de tuintrends 2021?

Wat is kikkerperspectief precies?

Welke rollator kiezen?