Passion 4 Web
Image default
Internet

Sinds wanneer bestaat internet?

 

Internet is een wereldwijd netwerk van computernetwerken, dat gebruikmaakt van het standaard Internetprotocolsuite (TCP/IP). Het is ontstaan in de jaren 60 van de twintigste eeuw. De term “internet” wordt gebruikt voor een aantal verschillende concepten en diensten. In feite is het internet een netwerk van computers die met elkaar verbonden zijn door middel van telecommunicatie-infrastructuur.

De eerste tekenen van ‘internet’

De geschiedenis van het internet gaat terug naar eigenlijk al de jaren 60 van de twintigste eeuw. Toen werd het internet ontwikkeld door de Amerikaanse overheid om hun netwerken te verbinden met die van andere overheidsorganisaties. Maar pas in de jaren 90 werd het echt populair onder gewone mensen. Sindsdien is het internet uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Het is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven en heeft onze manier van communiceren en informatie verzamelen voorgoed veranderd

Sinds wanneer bestaat draadloos internet?

Draadloos internet is een manier van internetten zonder dat je een fysieke verbinding met het netwerk hoeft te hebben. In plaats daarvan maak je gebruik van een draadloze verbinding, zoals bijvoorbeeld WiFi. Draadloos internet is ontstaan in de jaren 90 en is sindsdien steeds verder ontwikkeld. Tegenwoordig is draadloos internet overal beschikbaar, zowel thuis als onderweg. En met de komst van 5G zal draadloos internet nog sneller, betrouwbaarder en veelzijdiger worden. Niet voor niets is digital marketeer de laatste jaren uitgegroeid tot belangrijke job.

5 interessante feiten over internet

– Het internet is ontstaan in de jaren 60 van de twintigste eeuw.

 

– In feite is het internet een netwerk van computers die met elkaar verbonden zijn door middel van telecommunicatie-infrastructuur.

 

– De term “internet” wordt gebruikt voor een aantal verschillende concepten en diensten.

 

– Het is onmisbaar geworden in ons dagelijks leven en heeft onze manier van communiceren en informatie verzamelen voorgoed veranderd.

 

– Draadloos internet is ontstaan in de jaren 90 en is sindsdien steeds verder ontwikkeld. Tegenwoordig is draadloos internet overal beschikbaar, zowel thuis als onderweg. En met de komst van 5G zal draadloos internet nog sneller, betrouwbaarder en veelzijdiger worden.

 

De geschiedenis van internet is dus eigenlijk niet zo lang, maar het heeft onze wereld wel voorgoed veranderd. Wat zou de wereld er vandaag de dag eigenlijk uitzien zonder internet? Dat is bijna moeilijk te bevatten!