Passion 4 Web
Image default
Internet

Manieren om thuis voor een snelle internetverbinding te zorgen

Snel internet thuis maakt het verschil bij het streamen van films of het online spelen van videogames. Als je een bekabelde verbinding hebt, betekent dit dat je apparaat een fysieke kabel gebruikt om verbinding te maken met de modem, die rechtstreeks op je router is aangesloten. Een draadloos signaal kan tussen meerdere apparaten worden gedeeld en is meestal sneller dan de bekabelde verbinding. Er zijn drie verschillende soorten draadloze internetverbindingen, namelijk DSL, Kabel en Satelliet. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen als het gaat om snelheid en geheugen in vergelijking met andere technologieën die momenteel op de markt zijn. Het is dus belangrijk dat je begrijpt hoe elk type werkt voordat je definitieve beslissingen neemt over welk soort serviceplan het beste voor je persoonlijk zou werken.

Zorg ervoor dat er geen storingsbronnen in je huis zijn

De beste manier om ervoor te zorgen dat de wifi in jouw huis snel en betrouwbaar is, is ervoor te zorgen dat er geen storingsbronnen zijn. Een goede manier om dit te doen is door gebruik te maken van een Wi-Fi detector, analyzer of scanner. Als je huis meerdere routers heeft, is het verstandig om er een te hebben voor elke verdieping of kamer om signaalverslechtering te voorkomen. Je moet ook proberen om items zoals magnetrons en draadloze telefoons indien mogelijk uit de buurt van de router te plaatsen, aangezien deze het signaal kunnen verstoren. Een veelgemaakte fout die mensen maken bij het upgraden van hun router is het kopen van een ouder model dat verouderde technologie gebruikt in plaats van een nieuwer en geavanceerder model aan te schaffen.

Overweeg om van draadloze provider te veranderen

Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je de hoogst mogelijke snelheid krijgt voor internet en tv. Als je huidige draadloze provider niet het snelheidsbereik biedt dat je nodig hebt, overweeg dan om over te stappen naar een provider die dat wel doet. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een draadloze provider. Bekijk hun dekkingsgebied en signaalsterkte. Als je in een gebied woont waar de signaalsterkte zwak is, kan het zelfs met een snelle verbinding nog steeds moeilijk zijn om online te komen. Je moet ook testsites voor internetverbindingen gebruiken.

Plaats je draadloze router in de juiste positie

Er zijn verschillende manieren waarop je je draadloze signaal kunt verbeteren. Een van de beste dingen die je kunt doen, is de router op een centrale locatie in jouw huis te plaatsen, bij voorkeur in de buurt van waar de meeste van je apparaten zich bevinden. Bedenk waar je de meeste tijd doorbrengt als je een computer of tablet gebruikt.

Koop een draadloze router met verschillende banden

Wil je het maximale uit je draadloze router halen, dan is het belangrijk er een te kopen met verschillende banden. Als je een 5GHz-router hebt, kunnen je apparaten de 5GHz-band gebruiken. De 5GHz-band is minder overbelast dan 2,4 GHz. Dit betekent dat je apparaten een snellere verbinding hebben wanneer je deze gebruikt. Bovendien kunnen veel moderne apparaten alleen verbinding maken via deze band, dus als je er geen hebt, werken ze helemaal niet.

Alleen bij Breedbandwinkel kun je overstappen

Hun gratis overstapservice maakt het gemakkelijk om over te stappen en zorgt ervoor dat je je telefoon, tv of internet niet kwijtraakt. Met deze dienst kun je je nummer verplaatsen tussen Budget, Caiway, DELTA, Freedom, KPN, Online, T-Mobile, Youfone en Ziggo. Je kunt ook bij alle andere providers bestellen via Breedbandwinkel, maar je moet je abonnement dan zelf opzeggen. Zij zullen je precies vertellen hoe je dit moet doen wanneer zij je bestelling bevestigen.