Passion 4 Web
Image default
Verbouwen

Welke rolsteiger heb ik nodig?

Het gebruiken van een rolsteiger is zeer voordelig. Je kan het gebruiken voor veel klussen. Dat maakt het ook zo fijn. Werk je op hoogte, dan kan je altijd een rolsteiger inschakelen. Woon je in de buurt van Tilburg? Huur dan een rolsteiger in Tilburg bij Spapensverhuur.nl. Je wilt een rolsteiger aanschaffen, maar hoe weet je nou welke steiger je nodig hebt? Wij leggen het in dit artikel uit welke steiger jij nodig hebt voor jouw klus!

Breedte is belangrijk

Het is belangrijk dat je een rolsteiger aanschaft die genoeg breedte heeft voor jou. Qua breedte zijn er drie maten. Je hebt de maten 75, 90 en 135 centimeter. Hoe meer ruimte je hebt hoe comfortabeler je kan werken op een rolsteiger. Het geeft daarnaast ook een veilig gevoel om genoeg ruimte over te hebben. Moet je in een smalle ruimte werken, dan is het handiger om een rolsteiger te nemen die niet zo breed is. Dan past het allemaal wel en kan je alsnog goed te werk gaan met een rolsteiger. Als de ruimte er wel is kies dan altijd voor de 90 cm breedt. Deze is het meest voordelig en praktisch. Daarnaast kan je met deze breedte de rolsteiger op ieder gewenste hoogte plaatsen. Dat is bij een rolsteiger met een breedte van 75 niet zo. 

Wat moet de vloerlengte zijn?

De lengte van de vloer die een rolsteiger heeft is ook belangrijk. Hoe meer ruimte hoe makkelijker het werken gaat. De meest gebruikelijke vloer lengte is 250 centimeter. Dan heb je ook nog een vloer lengte van 190 centimeter. Deze is prettiger voor kleinere ruimtes. Deze is wel heel licht en daardoor makkelijk te vervoeren. Je hebt wel een kleine vloerlengte, maar het heeft ook wel weer veel voordelen. Kies je voor de rolsteiger van 190 centimeter, dan moet je er wel vanuit gaan dat je de rolsteiger weer vaker moet verplaatsen, dan dat dat moet met een rolsteiger van een langere vloerlengte. Je hebt ook nog een rolsteiger met de lengte van 300 centimeter. Het is maar net waarvoor je het gebruikt en bij wat voor oppervlakte je te werk moet gaan. 

Een rolsteiger of een kamersteiger

In principe heb je twee steigers. Een kamersteiger is ideaal voor werk in huis. Zo kan je alsnog bij hoogtes in huis. Een kamersteiger heeft wel een beperkte afmetingen, maar daarom is die zo ideaal voor binnenshuis. Ga je buiten te werk, dan wordt een rolsteiger aangeraden. Deze kan hoger en heeft meerdere afmetingen. Het is ook veiliger om met een rolsteiger buiten te werken, dan met een kamersteiger buiten. Moet je te werk gaan op een niet verharde ondergrond? Koop dan een trilplaat. Zo weet je zeker dat de rolsteiger altijd veilig staat.