Passion 4 Web
Image default
Onderwijs

3 Praktische tips en tricks uit een Microsoft Teams training

Heb je al recentelijk een Teams training gevolgd? Niet alleen om te leren om efficiënt te vergaderen en samenwerken op afstand, maar juist omdat je de meest handige tips en tricks meekrijgt. Bij Microsoft zitten ze niet stil. Met de komst van nieuwe features en mogelijkheden, groeien voor jou de mogelijkheden om je werk leuker, makkelijker en efficiënter te maken. Klinkt niet slecht toch?

Om je alvast een duwtje in de goede richting te geven, lees je in dit blog 3 praktische tips om meer uit Microsoft Teams te halen. 

Wat leer je in een Teams training?

Het verschilt per aanbieder wat je leert in een Teams training. Lees daarom altijd van te voren de reviews. Zo weet je wat je kunt verwachten. Een echt goede Teams training is aangepast op jouw leerwens en behoefte. Iedereen heeft andere voorkennis en leert op een andere manier. Wel zo fijn als de training zich op jou aanpast. Natuurlijk zijn er een aantal elementen die in een Teams training terug moeten komen.

 

Denk onder andere aan:

 • Waarom je juist wilt werken met Teams

 • De basis. Zoals het effectief inrichten voor jezelf en collega’s, structuur aanbrengen, maar ook welke apps je absoluut moet koppelen 

 • Praktische zaken, als het inplannen van een videovergadering, verschillende manieren om je scherm te delen en het opslaan en delen van bestanden

 • Handige sneltoetsen in Teams 

 • Samenwerken met externen in Teams 

3 Super handige Teams tips en tricks 

Nog voor je in een Teams training bijgepraat wordt over de nieuwe mogelijkheden, benoemen we alvast 3 belangrijke tips. Zo maak je vandaag je werk al een stuk leuker, makkelijker en efficiënter.  

 1. Aparte vergaderruimten 

Na corona werken we allemaal meer hybride. Niet alleen intern, maar ook externe meetings vinden vaker plaats via Teams. Zeker wanneer je met grotere groepen vergaderd of een online training heeft is het wel zo handig om in kleine groepen te overleggen of brainstormen. Wat als we je zeggen dat die mogelijkheid bestaat. Binnen een paar klikken creëer je verschillende vergaderruimten binnen één vergadering. 

 

Hoe? Ga naar aparte vergaderruimten. Dan kom je in een menu terecht waar je aan kunt geven hoeveel vergaderruimten je nodig hebt. Tip! Kies ‘handmatig’ om zelf te bepalen welke personen in welke vergaderruimte aansluiten.

 1.  Organiseer je favoriete Teams kanalen

Niet alleen is het overzichtelijk, het prioriteren van je communicatie binnen Teams is ook nog eens super handig. Misschien herken je het wel. De Teams die je het meest nodig hebt, het meest uit het zicht zijn door de vele berichten die je door de dag heen ontvangt. Markeer een Team of kanaal als favoriet. Dit zorgt ervoor dat deze standaard bovenaan je lijst blijven staan. Je hoeft alleen op de drie stippen naast het team te klikken om deze toe te voegen aan favorieten. 

 1. Sneltoetsen waar je niet meer zonder kan

We zijn allemaal fan van sneltoetsen. Niet alleen makkelijk, maar het zorgt dat je jouw werk productiever uitvoert. Maar welke sneltoetsen zijn onmisbaar binnen Teams? Een Teams training gaat hier dieper en uitgebreider op in. De 3 meest gebruikte Teams sneltoetsen zijn:

 

 • /files, om recente bestanden in te zien

 • /ongelezen, zie in één oogopslag alle ongelezen berichten en opmerkingen

 • /bellen, deze spreekt voor zich

 

Maar waar voer je deze sneltoetsen in? Gebruik de zoekbalk van Teams als opdrachtregel. Typ hier bovenstaande sneltoetsen in om snel te vinden waar je naar zoekt.

We begrijpen dat je niet kunt wachten om met Teams aan de slag te gaan. De mogelijkheden groeien met de dag. Zorg dat je meegaat met alle ontwikkelingen door het volgen van een Teams training. Of het nu is voor de basis, of om te leren over de nieuwe features, de voordelen spreken voor zich.

 

https://www.avk.nl/trainingen/office-365-trainingen/ms-teams-trainingen/