Passion 4 Web
Image default
Dienstverlening

Laat onderhoud aan glas in lood in Den Bosch over aan de vakman

Glas in lood in Den Bosch vraagt speciale aandacht als het onderhouden moet worden. Soms is het al tientallen of zelfs honderden jaren oud. Kleuren kunnen daardoor gaan vervagen en er kunnen beschadigingen in de ramen zitten. Dat is natuurlijk geen mooi gezicht. Daarom wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de ramen weer in hun oude glorie te herstellen. In Den Bosch zijn nog steeds veel kerken, vooral Rooms-Katholieke, die zijn voorzien van prachtig gekleurde ramen.

Mag ik glas in lood ramen laten restaureren?

In vrijwel alle gevallen mag u glas in lood in Den Bosch laten restaureren. Als uw pand een Rijksmonument is dan is het absoluut noodzakelijk dat u toestemming vraagt voor het doen van eventuele aanpassingen. Dat geldt ook als dit met energiezuinigheid te maken heeft. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om glas in lood in HR dubbel glas te zetten. Maar dit moet dan wel passen bij de uitstraling van het pand. Doorgaans is de commissie erg terughoudend als het daadwerkelijk om een monument gaat. Is het een ‘gewoon’ oud huis zonder specifieke status dan kunt u zelf beslissen. Schakel een ervaren bedrijf in voor de restauratie. Schoonenberg Glazenier in Den Bosch is zo’n bedrijf. Al generaties lang doet dit familiebedrijf uit Den Bosch de restauratie van glas in lood. Dit gebeurt op een zeer professionele manier.

Vraag een prijsopgave voor glas in lood in Den Bosch

Wilt u glas in lood in Den Bosch laten opknappen of wilt u het in duurzaam glas laten plaatsen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Zo weet u met welke kosten u rekening moet houden. Als er naast de restauratie van het glaswerk ook nog andere werkzaamheden worden uitgevoerd, zorg dan dat deze goed worden gepland. Laat het glas pas terug plaatsen als andere werkzaamheden zijn afgerond die eventueel schade kunnen veroorzaken.