Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Laminaat geschikt voor in de keuken? Zeker wel!

Veel mensen denken dat laminaat in de keuken geen goed idee is. Het materiaal zou niet bestand zijn tegen intensief gebruik en vocht zorgt voor lelijke vlekken. Maar niets is minder waar. Het laminaat van tegenwoordig is namelijk vaak afgewerkt met een waterbestendige toplaag die zowel kleur- als slijtvast is. Dit maakt laminaat dus wel degelijk geschikt voor in de keuken. En wil je de uitstraling van een tegelvloer creëren in je keuken tegen het tarief van een laminaatvloer? Dan heb je geluk! Tegel laminaat is namelijk bijna niet van echt te onderscheiden maar scheelt enorm in de portemonnee.

Heel veel keuze 

In tegenstelling tot natuursteen of marmer is laminaat is vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Dit betekent dan ook dat tegel laminaat met alle mogelijke motieven of patronen en ieder mogelijk reliëf gemaakt kunnen worden. Een tegelvloer die normaalgesproken onbetaalbaar is, wordt op die manier ook beschikbaar voor in jouw woning. Denk bijvoorbeeld aan donker tegel laminaat met de uitstraling van graniet of leisteen. Dit staat prachtig in een keuken met lichte kastjes of werkbladen. 

Ook kun je vaak kiezen of je met tegel laminaat een voeg in je vloer wilt of juist niet. Een echte tegelvloer heeft bijna altijd voegen waar stof en vuilresten zich ophopen. Met tegel laminaat kun je er echter voor kiezen om je vloer naadloos te leggen. Zo creëer je bijvoorbeeld een betonlook vloer. Dit maakt de vloer zeer onderhoudsvriendelijk! 

Eenvoudig zelf te leggen

Het leggen van een tegelvloer steekt nauw. Het leggen van tegel laminaat daarentegen kun je helemaal zelf doen. De laminaat tegels zijn zeer eenvoudig op formaat te maken en kunnen gemakkelijk aan elkaar worden gelegd. Vaak is het verlijmen van het laminaat niet eens nodig.

Het lichtgewicht materiaal van tegel laminaat is bovendien een stuk vriendelijker in het transport. Waar tegels al gauw erg zwaar worden, is tegel laminaat ontzettend licht en goed te vervoeren. Ook wanneer je een trap op moet met het materiaal is dit erg handig. 

Bestand tegen intensief gebruik 

Laat je een keer een glas vallen op je tegel laminaat in de keuken? Dan is de kans groot dat zowel je glas als de vloer heel blijft. Laat je het glas echter op een tegelvloer vallen, dan spat het glas waarschijnlijk uiteen en zit er een barst in je tegel. Tegel laminaat heeft een stevige toplaag maar is van zichzelf erg flexibel. Dit zorgt dan ook voor een geluiddempende werking. Bovendien behoudt tegel laminaat z’n kleur, zelfs wanneer er volop geleefd wordt in de ruimte. 

De keuken is vaak een ruimte waar je als huishouden samenkomt. Hier wordt volop geleefd, geschoven met stoelen en gemorst met eten of drinken. Dan is het wel zo fijn dat je vloer bestand is tegen al deze invloeden. Met tegel laminaat ben je ervan verzekerd dat je vloer jarenlang meegaat. 

Tegel laminaat kopen bij een specialist in laminaat 

Wil je tegel laminaat leggen in jouw keuken of badkamer? Bekijk dan het aanbod van een specialist in laminaat zoals Bebo Parket. Tegen scherpe prijzen en met de hoogst mogelijke service kun je hier rekenen op buitengewone kwaliteit tegel laminaat en toebehoren. 

https://www.beboparket.nl/