Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Landbouw met industriële machines

Wanneer jij een landbouwbedrijf wilt gaan beginnen in de akkerbouw of dit al doet dan krijg je vaak te maken met machines. In dit artikel bespreken wij een aantal van deze machines en vertellen wat deze precies doen en waar ze nodig voor zijn. 

Transportbanden

Transportbanden zijn eigenlijk op te delen in verschillende soorten. Zo heb je de duo transportbanden en de hallenvuller. De standaard transportbanden zijn eigenlijk niets meer dan een lopende band om bijvoorbeeld aardappelen van punt A naar B te laten gaan. De hallenvuller is ook een lopende band maar dan de telescopische variant die zo is uitgerust dat de producten niet kunnen beschadigen tijdens het vallen. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om wagens te vullen met aardappelen. De duoband is een lopende band die je gemakkelijk dubbel kunt vouwen en opslaan na gebruik. Dan is er ook nog de doseerhopper, deze is handig wanneer je producten laag worden getransporteerd. Vaak zet je ze aan het begin van een transportband om de banden aan te vullen met bijvoorbeeld een heftruck.

Trechters

Een trechter kun je bijvoorbeeld verkrijgen met een band. Vaak worden de trechters van bovenaf aangevuld met bijvoorbeeld aardappelen en dan langzaam naar de band geleid zodat medewerkers ze langzaam kunnen verwerken in bakken. Ook kun je een trechter gebruiken voor het gedoseerd voeren van dieren.

Kistenvuller

Met een kistenvuller kun jij aan de zijkant twee bakken zetten. Door producten op de band te leggen zal de vullen automatisch de kisten geleidelijk vullen. Erg handig dus om in de akkerbouw te gebruiken.

Stortbakken

De stortbakken kun jij gebruiken achter een tractor om bijvoorbeeld groente, fruit, zand of mest te vervoeren en later te storten op de juiste locatie.

Industriële machines

Deze industriële machines maken jouw leven als boer dus een stuk gemakkelijker. Verdiep je in wat jij nodig hebt. De industriële machines bij Van Trier kunnen een goede oplossing voor jou zijn. Je kunt kopen, maar ook huren om zo gemakkelijker in te stappen.