Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Liever een gadget dan voedsel in ons kerstpakket

Op het einde van het jaar ontvangen we meestal een kerstgeschenk van onze baas of werkgever. Dit geschenk krijgen we als bedankje voor de inzet, moeite en het harde werken van afgelopen jaar. Dit is een vorm van waardering voor je werk vanuit je werkgever. Traditioneel bestaat een kerstpakket 2020 voornamelijk uit etenswaren, maar tegenwoordig ontvangen we echter liever een gadget in ons kerstpakket dan voedsel. Eva van Huffelen geeft aan dat mensen liever een technologische gadget te vinden in het kerstpakket dan voedsel. Voorbeelden van dit soort gadgets zijn bijvoorbeeld powerbanks, hoofdtelefoons of een panini grill. Maar waarom hebben wij een voorkeur voor gadgets?

Waarom willen we geen voedsel?

Het traditionele kerstpakket bestaat voornamelijk uit voedsel, aldus Coolen uit. Deze bestaan dan in de meeste gevallen uit bijvoorbeeld wijn, bonbons , chocolade, chips, pinda’s etc. Dit is natuurlijk lekker tijdens de feestdagen tijdens het feestmaal. Maar het voornaamste nadeel is dat voedsel binnen de kortste keren geconsumeerd is en dus weg is. Wanneer dit allemaal op is heb je dus niet veel meer aan het kerstpakket. Tegenwoordig hebben we dus liever andere dingen die langer meegaan zoals gadgets in ons kerstpakket dan etenswaren. Daarnaast zijn we ook nog eens toe aan iets anders dan ieder jaar hetzelfde kerstpakket. Verandering is dus erg belangrijk.

Waarom willen we gadgets?

Zoals al eerder benoemd raakt het voedsel op. Dit gebeurt met een gadget niet zo snel. Een goede gadget kan vele malen langer mee. Hierdoor heb je er dus ook meer en langer plezier van. Elke keer wanneer deze gadget gebruikt wordt voel je een beetje waardering vanuit je werkgever. Daarnaast merkt de werknemer dat de gadget niet het eerste beste kerstpakket is dat hij/zij tegenkwam, er is tijd in gestoken om een goede keuze te maken. Alleen hierin is al een deel waardering zichtbaar. In veel gevallen blijft de waardering bij een werknemer dus ook langer hangen omdat het product vaker gebruikt wordt. Dit kan een positief effect hebben op de relatie tussen de werknemer en de werkgever, aldus een support medewerker van Kerstpakkettenidee.

Duurzame gadgets

Wanneer je als werkgever ervoor kiest om een gadget te schenken moet je er wel voor zorgen dat dit een duurzame gadget is. Mensen vinden duurzaamheid tegenwoordig erg belangrijk. Producten moeten dus lang mee gaan. Dit zorgt er voor dat je er meer en langer plezier van hebt. Daarnaast moet de gadget goed voor het milieu zijn. Het milieu is een belangrijk onderwerp tegenwoordig, dus moet je als werkgever hier ook in meegaan. Milieuvriendelijke producten bevatten nauwelijks plastic en zijn milieuvriendelijk geproduceerd. Dit is de enige manier om je werknemers een goed kerstgeschenk te geven. Wanneer deze dingen niet het geval zijn kan een gadget als kerstgeschenk alsnog een tegenvaller zijn voor je werknemers. Zorg als werkgever dus voor een goede gadget dat lang meegaat en daarnaast ook nog eens  milieuvriendelijk is. Dan is de kans het grootst dat je werknemers tevreden zijn met het kerstcadeau.