Passion 4 Web
Image default
Hobby en vrije tijd

Luchtbuksschieten? Welke luchtbuks kies jij?

Ben jij helemaal gek van schieten en heb je de luchtbuks al ontdekt? Dan zal je vast op zoek zijn naar een nieuwe mooie luchtbuks. Luchtbuksschieten is een populaire hobby omdat men het zelfs in de eigen achtertuin kan gebruiken. Om je te helpen bij het zo leuk mogelijk uitvoeren van deze hobby wordt hier verder verteld welke luchtbuks je het beste kan kiezen. Hier wordt ingegaan op de soorten luchtbuksen, de merken en ook nog de extra’s die je kan aanschaffen.

Welke soort kies jij?

Er zijn drie soorten luchtbuksen waar je uit kan kiezen. Zo heb je de knikloop luchtbuks, de CO2 luchtbuks en de PCP buks. De knikloop luchtbuks wordt gezien als de luchtbuks voor de beginner. Dit is een luchtbuks die zeer makkelijk in gebruik is en ook niet al te duur is. Ook het onderhoud is makkelijk. De C02 luchtbuks is de luchtbuks voor de wat meer ervaren schieter. Deze luchtbuksen bieden eerst meer kracht. Toch zijn ze niet ideaal voor de langere afstanden. Voor de langere afstanden is de PCP luchtbuks een aanrader. Dit zijn perslucht buksen die zeer krachtig zijn en vooral gebruikt worden door de ervaren schutter.

Welk merk kies jij?

Elke wapenhandel heeft verschillende merken luchtbuksen in het aanbod. Nu lijken al deze luchtbuksen in veel aspecten op elkaar, maar toch zijn er verschillen. Drie populaire merken zijn de Weihrauch, Hatsan en Gamo.

luchtbuks

Weihrauch

Dit Duitse merk luchtbuks heeft twee aspecten waarmee het zich onderscheidt. Ten eerste staat het merk bekend om de hoogwaardige kwaliteit. Deze luchtbuksen gaan zeer lang mee en voelen goed in de hand. Het tweede aspect is de precisie. Er wordt wel gezegd dat dit merk voor ongekende precisie zorgt. Dit is ideaal om stilstaande of bewegende doelen te raken.

Hatsan

Dit Turkse merk is een van de meest verkochte luchtbuksen in de wereld. Dit komt door twee mooie aspecten. Net als de Weihrauch is de Hatsan luchtbuks van zeer hoge kwaliteit en daarbij komt ook dat deze luchtbuksen onder de meest krachtige worden gezien.

Gamo

Dit Spaanse merk staat bekend om een ander mooi voordeel en dat is de prijs-kwaliteitsverhouding. De Weihrauch en Hatsan zijn van zeer hoge kwaliteit, maar gaan je ook veel geld kosten. De Gamo buks is kwalitatief goed en voor een zeer schappelijke prijs. Ideaal voor de beginnende luchtbuksschieter.

Leuke extra’s

Naast de luchtbuks zelf kan je ook leuke extra’s kopen om het luchtbuks schieten leuker te maken. Zo heb je bepaalde schietkaarten die je kunt kopen, maar zijn er ook bewegende doelen. Dit kan het schieten uitdagender maken en dus ook leuker. Verder heb je ook nog een Bipod en een kijker die je kunt aanschaffen om stabieler te schieten op lange afstand. Om de buren en andere mensen niet tot last te zijn kun je ook dempers aanschaffen. Deze kun je makkelijk bevestigen op de luchtbuksen.
Tot slot moet je ook de luchtbuks goed opbergen en dan is een tas of een foudraal een aanrader. Dit is ook handig om de luchtbuks te beschermen en goed te onderhouden.