Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Mijn nieuwe passie

Iedereen heeft wel een passie en de ene is trotser op zijn passie dan de ander. Ik heb sinds kort een nieuwe passie waar ik me eerst nog wel eens voor schaamde. Maar deze passie is iets waar ik erg gelukkig van ben geworden en wat als een soort therapie voor mij werkt.

Deze passie is appelmoes maken. Nou eigenlijk alles maken met producten uit de tuin. Het geeft me rust van fruit plukken tot het maken tot het in een potje gieten.

Appelmoes

Ik begon met deze passie toen ik meer gebruik wou maken van de appelboom in mijn tuin. Ik vond het zonde om die appels elke keer maar te laten rotten op de grond en besloot zelf eens appelmoes te maken. dit vond ik zo leuk dat ik meeteen 10 potjes heb gemaakt. Maar maak je geen zorgen je kan appelmoes invriezen, dus niets is verspild geraakt. en ik hoor je al denken kan je daar wel appelmoes mee maken en welke appel voor appelmoes heb je nodig. Eigenlijk maakt dit niet zoveel uit je moet het gewoon eens proberen.

Sappen

Naast moesjes maken heb ik ook het persen van mijn eigen sap ontdekt. Dit is nog makkelijker en is erg lekker. Je kan allerlei verse producten gebruiken en het zit bomvol voedingsstoffen. Ik geniet er erg van om mijn eigen combinaties te maken en ze vervolgens te proberen.

Taarten

Niks is lekkerder dan een zelfgemaakte appeltaart of vlaai. Als je een appelboom in de tuin hebt moet je het eens proberen om dit te maken. Het geeft je een hoop energie om met dit soort dingetjes bezig te zijn. En daarnaast is het superleuk om ook echt het proces mee te maken van appeltje tot taart.

Als je geen zin hebt in al dit werk zou ik je aanraden om het fruit te geven aan de dieren om je heen, zodat het niet verspilt wordt. Neem je appels mee naar een boerderij en voer het daar aan de paarden, schapen of koeien. of maak een mooie appel slinger en hang deze op voor de vogeltjes.