Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Moeite met minimalistisch leven en wonen

Zoals je aan de titel kunt zien, ben ik in een soort dal gevallen en ben ik nergens echt geraakt. Ook al heb ik nog een paar hoofdstukken aan mijn minimalisatie gids gewerkt. Ik ben daarna op de een of andere manier tot stilstand gekomen (nog voor al het drama van het corona virus). En omdat dat niet ongewoon is denk ik dat het de moeite waard is om erover te schrijven. Je zou de indruk kunnen krijgen dat veel minimalisten die wonen in een tiny house en die advies geven op het onderwerp van de vermindering van bezittingen, het hele ding altijd lichtzinnig afgaat. Maar ik geloof niet dat dit het geval is. Ik heb het zelf ook anders ervaren. Een soort minimalistische blokkade, zeg maar. Plotseling was het hele momentum weg, de hele eerlijke impuls om de zaken verder op orde te krijgen.

De intentie was er nog steeds maar meer nog omdat ik het zo goed gepland en begonnen had en ik nog steeds het resultaat wilde. Niet omdat ik het echt voelde. Het ging gewoon niet door, ik heb het gewoon niet gedaan. Het leek niet meer belangrijk genoeg.
 

Minimalistisch leven in een tiny house

Nu zou ik hier natuurlijk kunnen beginnen met een uitleg van enkele trucjes die ik ergens gelezen heb. Er zijn toch weer magische formules die je aan jezelf kunt voordragen als je het ene of het andere deel in je hand neemt en waaruit “houden of niet” voortvloeit. Ik had niet eens meer de drang om dergelijke middelen uit te zoeken en uit te proberen. Tot de grote stijfheid had het goed gewerkt zonder… Aan de andere kant, dergelijke tips kunnen ook helpen.. Dus het minimaliseren was op zijn plaats.

Minimaliseren van de rust, bij wijze van spreken. Ik heb alleen nog maar over het onderwerp in het algemeen gelezen en mijn favoriete YouTube kanaal gevolgd. Ik zat laatst op de bank en keek naar onze resterende zeer kleine boekenplank in ons tiny house. En ik dacht bij mezelf: “De helft mag weg.” Daar was het weer de drive om minimalisme weer op te pakken. En in de tussentijd heb ik nog een paar minimalisatie sessies achter de rug.

 

Mijn advies voor minimaliseren in een tiny house:

Doe het rustig aan, zelfs bij het minimaliseren. Het is een pad dat het best in een rustig tempo kan worden gevolgd. Er zijn grote veranderingen ook al klinkt het misschien dom. Ik moet er aan wennen. En als het momentum weg is, is dat niet voor niets. Ik laat het onderwerp rusten, hou me bezig met andere dingen en later komt het momentum weer terug.