Passion 4 Web
Image default
Verbouwen

Het vlak maken en egaliseren van een betonvloer, hoe werkt het en waar kun je dit mee doen?

Een oppervlak dat in de meeste woningen consequent over het hoofd wordt gezien, is de betonnen plaat in de garage en in de kelder. Echter, nu met enkele moderne systemen, krijgen zelfs deze twee ruimtes een meer gepolijste uitstraling. Zelfs als de vloer oud is en scheuren vertoont, is er een oplossing die het een moderner uiterlijk geeft.

Er zijn nu bedrijven die onder andere herverharding, etsing en betonnen overkappingen gaan doen. Om een betonnen oppervlak te fixeren voor een nieuwe afwerking is het soms nodig om oneffenheden weg te werken door middel van een middel waarmee je vrijwel alle vloeren kunt egaliseren

Veel mogelijkheden op de markt om een betonvloer te egaliseren

Dit geweldige mengsel kan veel van de problemen oplossen die zich voordoen bij een betonnen vloer. Het maakt niet uit of er sprake is van verspringende plekken, scheuren, gaten of oneffenheden als gevolg van het storten van de betonvloer. Zelfnivellerend beton kan worden gebruikt vanaf een kwart inch tot een dikke dikte om aan de eisen van de vloer te voldoen. Dit geldt vooral voor ruimtes waar het betonkussen samenkomt met een andere vloer of eventueel een deuropening. Smalle ruimtes, kleine ruimtes en ruimtes met veel steunpalen zijn allemaal grote kandidaten voor deze mix.

Elke kleur is voortaan mogelijk

Een ander fascinerend aspect van een zelfnivellerende mix is dat deze in een oneindig aantal kleuren kan worden getint. Dit maakt het aanpassen van elke vloer van dit type een makkie. Sommige ontwerpers zijn zelfs zo ver gegaan dat ze verschillende materialen hebben toegevoegd, zoals stukjes gekleurd glas of grote kiezelstenen om een moderne uitstraling te creëren. Als het oppervlak eenmaal is gewassen met een slang (wanneer deze niet volledig is opgezet), worden de toevoegingen blootgelegd, waardoor een zeer natuurlijk uiterlijk ontstaat.

Nieuwe designs zijn mogelijk geworden door egaliseer mogelijkheden

Nieuwe vloerbedekkingstechnologie heeft veel nieuwe opties gecreëerd voor huiseigenaren die geïnteresseerd zijn in het creëren van een nieuwe decoratieve betonnen look. In aanvulling op al deze nieuwe opties, kan zelfnivellerende betonmix worden gesneden met een zaag om een unieke patio stenen oppervlak te maken. Dit is geweldig omdat de meeste andere oppervlakken de neiging om krassen en gutsen vrij gemakkelijk te krijgen en zijn zeer moeilijk te onderhouden. Cement daarentegen heeft alleen een zeep- en wateroplossing nodig, dus er zijn geen speciale chemische mengsels nodig.

Tegenwoordig veel professionals die je betonvloer erg mooi kunnen maken

Er zijn specialisten in deze zijn die het uiterlijk van een duurdere steen zoals marmer of graniet met een gepolijst beton prijskaartje kunnen produceren. Maatwerkers met ervaring op het gebied van sierbeton moeten worden geraadpleegd voordat ze plannen maken.

Een expert die vele jaren ervaring heeft met dit soort betonnen oplossingen zal ongetwijfeld geld en hoofdpijn besparen door het aanbieden van het juiste type advies. Hij zal waarschijnlijk weten of betondeklagen of veredelingen hier het beste zijn. Een goed uitgevoerde betonnen vloerafwerking zal vele jaren meegaan en er gloednieuw uitzien. Waarschijnlijk is de moeilijkste beslissing die moet worden genomen, welke kleur de nieuwe vloer moet krijgen.

https://www.goedkoopegaliseren.nl/