Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Oase van rust in de slaapkamer

Als je moeite hebt om in slaap te vallen kan het helpen om de slaapkamer een rustgevende omgeving van te maken. Door de slaapkamer echt mee te nemen in je interieur en door een oase van rust te creëren kan je beter in slaap vallen. In deze blog is te lezen wat kan helpen om in je slaapkamer een oase van rust creëren.  

Inrichting

De inrichting van je slaapkamer moet niet onderdoen aan de rest van het huis. Ook de slaapkamer moet je een fijne plek van maken om echt tot rust te komen. Het is daarom belangrijk om net wat extra tijd in deze plek in te steken. Bekijk ook naar het lichtinval in de kamer. In een te lichte kamer slapen werkt niet bevorderlijk, want je lichaam maakt dan geen melatonine aan. Melatonine is de werkzame stof die je lichaam aanmaakt dat je voorbereidt op slaap. Daarom is het fijn om de kamer erg donker te maken. 

Het bed

Het bed zelf moet lekker comfortabel liggen. Ook moet het mooi staan in de kamer, waardoor de slaapkamer helemaal bij je past. Het is ontzettend belangrijk om het juiste matras te hebben. Test hem daarom ook uit voordat je hem koopt. Beslis ook of je een rug-, zij- of buikslaper bent, want dat is erg belangrijk om dat te bepalen. Ook is het mogelijk om je oude matras te behouden als die nog goed slaapt en er geen kuilen in zitten. Het kussen is ook erg belangrijk. Als je een buikslaper bent heb je een lagere kussen nodig dan als je een zijslaper bent. Ook zijn er orthopedische kussens op de markt zoals de sissel kussen. Deze zorgen dan jij op een natuurlijke manier slaapt. 

Frisse lucht

 Het is belangrijk om niet in een te hete en niet in een te koude kamer te slapen. De ideale slaapkamertemperatuur ligt tussen de 15 en de 20 graden Celcius. Met het raam open slapen is gezond, maar als je een koukleum bent of in een lawaaierige omgeving woont. Dan hoef je het raam niet open te doen. Verder is het wel slim om het raam open te houden overdag. De slaapkamer is vaak de slechtst geventileerde plek in huis. 

Lampen

Lampen beslissen voor een groot deel de sfeer in de kamer. Door ingebouwde spotjes krijg je een luxe hotelgevoel en door hanglampen wordt het bed het centrale punt in de kamer. Ga voor een warme en dimbare lichtbronnen in de slaapkamer. Door de dimlichten kan je zelf bepalen hoe fel het licht moet zijn. Ook is een lamp fijn bij de nachtkasten. Het is mooi als iedere kant dezelfde lamp heeft. Als je geen ruimte hebt voor nachtkastjes, dan kan je kiezen voor een hangende lamp.