Passion 4 Web
Aanbiedingen

Ondernemen steeds populairder onder jongeren

Door de jaren heen is het steeds populairder geworden om voor jezelf te beginnen. Steeds vaker kiest men ervoor om voor zichzelf te starten in plaats van voor een baas te werken. Hierdoor werd begin 2020 de grens van 2 miljoen ondernemingen in Nederland gepasseerd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om voor zichzelf te starten. Vaak doen ze dit als eenmanszaak, ZZP’er of freelancer. Maar ook bij andere rechtsvormen zien we een groei, vooral de VOF is zeer in trek. Lees hier hoe deze groei tot stand is gekomen!

Grote groei onder jongeren

Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat deze groei vooral wordt veroorzaakt door de jongere generaties. Steeds vaker beginnen jongeren uit de generaties Y en Z met ondernemen. Vaak doen ze dit al tijdens hun studie of zelfs al wanneer ze nog op de middelbare school zitten. Steeds meer jongeren een eigen onderneming waar ze zelf de baas zijn in plaats van dat ze voor een paar euro per uur gaan vakkenvullen. In de afgelopen 6 jaar is het aantal ondernemers van 18 jaar of jonger dan ook meer dan drie keer verdubbeld. Meestal kiezen jongeren ervoor om alleen te starten maar ook steeds vaker doen ze dit met vrienden of studiegenoten. Wanneer ze alleen beginnen is het vaak als ZZP’er of freelancer, maar bij grote ideeën en plannen doen omringen ze zich graag met gelijkgestemden. 

 

De mogelijkheden van online ondernemen

De grootste verklaring van deze enorme groei in het aantal ondernemers is te herleiden naar de vele mogelijkheden die we tegenwoordig kennen. Vroeger kwam er veel bij kijken wanneer je een eigen bedrijf starten wou. Tegenwoordig is dit een stuk eenvoudiger, alle informatie die je nodig hebt kan je online vinden. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook vele manieren waarop je volledig online kan ondernemen. Je bent alleen nog maar je eigen laptop hiervoor nodig. Populaire vormen van online ondernemen zijn onder andere het veel bekritiseerde dropshippingen en verkopen via platformen als Bol en Amazon. Ook zie je tegenwoordig steeds meer designers en online marketeers die voor zichzelf beginnen in plaats van dat ze voor een agency aan de slag gaan. Door deze online mogelijkheden bleef het aantal ondernemers zelfs tijdens de corona pandemie stijgen.

https://hustl.nl/starting/eigen-bedrijf-starten/