Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Overweeg jij boomschors in de tuin? Dit zijn de voordelen!

Je kunt boomschors in de tuin gebruiken als bodembedekker. Het beschermt onder andere tegen onkruid en gaat uitdroging van de grond tegen. Investeren in goede bodembedekking is zeker aan te raden als je wilt dat je tuin er mooi bij ligt. In deze blog bespreken we de voordelen van Boomschors als bodembedekking en vertellen we welke soorten er zijn!

De voordelen:

  • Voorkom onkruid;

  • Bescherm micro bodemleven;

  • Kan veel water opslaan en red daardoor veel planten tijdens droogte;

  • Gaat uitdroging van de bodem tegen;

  • Decoratief;

  • Beschermt planten tegen hitte en vorst;

  • Beschermt de bodem tegen heftige regen;

  • Ecologisch verantwoordt.

Dennenschors

Een goede en betaalbare schors is de dennenschors. Deze soort staat ook wel bekend als douglas met vezels. Deze soort is te herkennen aan zijn warme bruine uitstraling. Deze soort wordt niet alleen gebruikt als bodembedekker. Je komt het dennenschors namelijk ook vaak tegen onder speeltoestellen, wandelpaden en op opritten. Ook gebeurt het wel eens dat mensen dennenschors in plantenbakken stoppen. Dit soort schors gaat ongeveer 2 tot 3 jaar mee en is wat kosten betreft erg toegankelijk.

Franse boomschors

Franse boomschors is zeer geschikt voor het maken van de mooiste tuinpaden. Ook dient deze soort goed voor het maken van borders en als ondergrond voor bijvoorbeeld speeltuinen. Het Franse boomschors is te herkennen aan de rood/paarse accenten. Echt een prachtige optie bodembedekker dus! Je kunt dit Franse boomschors kopen bij 123Natuurproducten! Het Franse schors gaat een stuk langer mee dan het dennenschors. Deze soort houdt het namelijk makkelijk 5 tot 6 jaar vol.

Sylvester Boomschors

Dit soort is een grover boomschors. Een van de betere opties voor het aanleggen van paden in een tuin. Door de grotere stukken schors gaat het sylvester boomschors vaak wel tot 5 jaar mee voordat je het moet vervangen en aanvullen. 

 

https://www.123natuurproducten.nl/