Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Pelletkorrels zijn gemakkelijk in gebruik

Wist je dat een pelletkachel met pelletkorrels vrijwel automatisch te gebruiken is? Je hoeft geen papier meer te gebruiken, geen aanmaakhout meer te kopen of lucifers te pakken om jouw hout aan te steken. Voor sommige mensen heeft het juist iets magisch, maar voor andere mensen is het toch een heel werk om de juiste ruimtes goed warm te krijgen. Het is helemaal geweldig, de meeste pelletskachels zijn ook nog eens uitgerust met allerlei technische en hippe snufjes, zoals het op afstand besturen van de pelletkachel. Ook kan je de meeste kachels helemaal naar wens programmeren en instellen.

Voordelen van een pelletkachel met pelletkorrels

Naast dat een pelletkachel met pelletkorrels enorm gemakkelijk in gebruik is, is het ook nog eens zo dat je een fantastisch rendement behaalt met deze manier van het verwarmen van je huis. Wanneer je kiest voor pellets van hoogwaardige kwaliteit is het namelijk zo dat het rendement tot 90% is of zelfs hierover heen komt. Dit houdt in dat ongeveer of zelfs nog minder dan tien procent van de pellets die je gebruikt geen warmte opwekt. Houtpellets kunnen op die manier voor het juiste rendement zorgen. Dat is echt heel belangrijk aangezien je wel wilt dat hetgeen je gebruikt om je huis mee te verwarmen ook daadwerkelijk voor warmte zorgt. Zo gaat er zo min mogelijk verloren en dat is ook weer heel erg duurzaam.

Ten opzichte van een open haard, als we dan toch even vergelijken (want dat hoeft niet altijd, maar dat wordt op het internet toch veel gedaan), zien we dat het rendement toch wat hoger ligt bij pelletkachels. Dit is toch blijkbaar zo’n vijf tot vijftien procent. Dat kan belangrijk zijn voor sommige mensen. Meer informatie over het rendement kan je vinden op de website. Hier zijn ook diverse blogs over geschreven zodat je op de hoogte bent van de laatste updates hierover. Er wordt namelijk ook nog wel eens nieuw onderzoek gedaan.