Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Platte dakafdichting met rubber

EPDM-dakafdichting is een vlakke dakafdichting die vooral uit rubber bestaat. EPDM is een bouwmateriaal gemaakt met rubber in folievorm dat sinds de jaren zestig van de vorige eeuw wordt gebruikt als alternatief voor bitumen voor de afdichting van een dak. Dakdekkersbedrijf Den Haag heeft ondertussen heel wat ervaring opgedaan met dit materiaal. Zij zorgen ervoor dat uw plat dak goed geïsoleerd wordt en perfect waterdicht is.

De voordelen van EPDM

  • Een van de grootste voordelen van EPDM-dakafdichting op platte daken is de immense elasticiteit van het materiaal en deze elasticiteit blijft op lange termijn behouden.
  • Dakdekkersbedrijf Leiden gebruikt EPDM-folie die bestand is tegen UV, ozon en veel chemicaliën. Een extra oppervlaktebescherming is niet nodig.
  • De compatibiliteit met bitumen afdichting van het platte dak kan ook een belangrijke eigenschap zijn als de EPDM-laag een lekkende bitumenlaag op het platte dak moet bedekken.
  • EPDM-membranen zijn veel lichter dan bitumen en worden door dakdekkersbedrijf Leiden vaak gebruikt voor dakbedekking bij lichte industriële gebouwen.

Niet iedereen kiest voor EPDM

Dakdekkersbedrijf Den Haag wordt ook vaak gevraagd om bitumineuze waterdichting te gebruiken. Het toepassingsgebied voor bitumineuze platen en dakbedekkingsmembranen is divers. Op warmtegevoelige ondergronden en thermische isolatie is het bijvoorbeeld raadzaam om het gebruik van gelaste membranen zoveel mogelijk te vermijden vanwege de open vlam tijdens het lasproces. Koude zelfklevende systemen zijn hiervoor bij uitstek geschikt. Ze kunnen gemakkelijk, snel en veilig worden gelegd

Omgekeerd dak…

Een uitvoering als “omgekeerd dak” (de bijbehorende thermische isolatie wordt op de afdichting geplaatst) verhoogt de levensduur en beschermt tegen mechanische beschadiging van de afdichtingsmembranen.

Wanneer waterdichtingsmembranen met een polymeerbitumen of over het gehele oppervlak direct op een gewapend betonnen ondergrond worden verlijmd, wordt de migratie van water bij lokale schade vele malen verminderd. Dakdekkersbedrijf Leiden heeft de beste ervaring met deze methode, vooral voor het waterdicht maken van ondergrondse parkeergarages en daken met daarop constructies zoals airco’s, koeling, ventilatieapparatuur …

https://www.radaktechniek.nl/