Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Richt je tuin in met deze tips

Of je nu gaat voor een groene tuin of toch een tuin met terrastegels, het inrichten van een tuin blijft een lastige zaak. Een goede tuininrichting valt en staat met hoe je de beschikbare ruimte gebruikt. Hierdoor kan het lastig zijn om inspiratie op te doen. Veel tuinen zien er qua formaat en vorm namelijk anders uit. Gelukkig zijn er toch wat algemene stelregels die je kunnen helpen met het succesvol inrichten van je tuin. Wij hebben een aantal van deze tips voor je op een rij gezet.

De vorm van je tuin

Het valt erg aan te raden om slim gebruik te maken van de vorm van je tuin. De vorm van je tuin heb je helaas niet altijd zelf voor het zeggen. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen te doen aan hoe de vorm van je tuin tot zijn recht komt. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een brede tuin die niet erg diep is. Dit is geen enkel probleem, als je maar weet hoe je hier mee om moet gaan. Probeer hierbij vooral de aandacht te strekken naar de zijkanten van de tuin. Hierdoor voorkom je dat het oog meer getrokken wordt naar de achterkant, waardoor de diepte van je tuin of het gebrek daaraan juist meer opvalt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld grotere of hogere planten te gebruiken aan de zijkanten van je tuin en juist lagere planten of objecten te plaatsen aan het einde van je tuin. Weer andere mensen hebben juist een smalle tuin. Dit zien we bijvoorbeeld veel terug in steden. Net zoals bij de brede tuin kan je ervoor kiezen de aandacht juist te vestigen op andere gedeelten door bijvoorbeeld hoge en lage planten en objecten te gebruiken. Planten hoeven overigens lang niet het enige te zijn wat in je tuin staat. Denk bijvoorbeeld ook aan een leuke parasol of ornamenten. Sommigen kiezen ervoor beelden in de tuin te plaatsen. Ook hierbij kan je spelen met de vorm door juist te kiezen voor brede of ronde beelden of juist smalle en langwerpige beelden.

Terrastegels of juist een groene tuin

Ongeacht wat voor vorm tuin je hebt, rest je nog de keuze tussen een tuin met terrastegels of juist een groene tuin. Uiteraard kun je ook voor een combinatie van beide kiezen. Er valt wat te zeggen voor beide opties. Zo laat een groenere tuin je een echt buitengevoel beleven. Een nadeel is wel dat een groene tuin vaak meer onderhoud vereist dan bijvoorbeeld een tuin met terrastegels. De laatste optie wordt steeds populairder omdat steeds meer mensen ervoor kiezen een terras aan te leggen in hun tuin waar ze zowel in de zomer als de winter van kunnen genieten. Wat de juiste keuze voor jou is, hangt natuurlijk helemaal af van je eigen smaak en voorkeuren. Wat je keuze ook gaat zijn, met deze tips ben jij een stap dichterbij je ideale tuin!